R.C. De Oude Molen

testpagina – zonder menubalk

SkateSchool

Voor alle kinderen van 4 t/m 15 jaar, die graag willen ervaren hoe het is om te rolschaatsen, organiseert R.C. de Oude Molen een Skateschool. Iedere woensdag van 16:00 tot 17:00 is er training. 

Je mag eerst 4 gratis proeflessen nemen om te kijken of je het leuk vindt en daarna kun je lid worden! Een lidmaatschap kost 20 euro per maand, dit is inclusief rolschaatshuur. 

Naast de super leuke lessen mag je ook deelnemen aan onze jaarlijkse KerstROLLERshow en andere activiteiten bij de club, zoals bijvoorbeeld een kamp voor alle leden. 

Klik hier om je aan te melden voor de proeflessen

Na aanmelding ontvang je een bevestiging, inclusief datum wanneer je kan starten. 

 

Zomershow 2024 ‘Rollende kinderen voor kinderen’

Op zondag 23 juni 2024 vindt de jaarlijkse Zomershow plaats bij RC de Oude Molen. Deze wordt gereden door onze jongste rijdsters, t/m 10 jaar. Al vanaf het begin van het jaar zijn deze meiden aan het trainen voor deze show. Dit jaar is het thema ‘Rollende kinderen voor kinderen’. Zowel oude als nieuwe hits van kinderen voor kinderen worden vertolkt op rolschaatsen, zoals bijvoorbeeld ‘Onbewoond eiland’ en ‘Coolste DJ’. 

De zomershow is op zondag 23 juni. Er zijn 2 shows, om 13:00 en 16:00. De show vindt plaats in de Rollerhal aan de Lage Heesweg 1 in Beek en Donk.

Klik hier om kaartjes te bestellen
Onder duidelijke vermelding van naam, aantal kaartjes en welke tijd.  

Drie keer brons NK show 2024

Op zondag 25 februari nam RC de Oude Molen met zeven showgroepen deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in Almere. Het was een lange en spannende dag waar het Cadet kwartet, het Senior kwartet en de Grote groep de 3e plek wisten te bemachtigen. 

De hele NK-ploeg vertrok al vroeg in de ochtend met de bus naar het Topsportcentrum in Almere. In de ochtend stond er eerst een training gepland, waar iedere groep een keer op de wedstrijdbaan hun nummer mocht rijden. De training voelde goed voor zowel de rijdsters als trainsters en iedereen was klaar voor de wedstrijd. Om 13:45 was het eerst tijd voor de opening, waar alle verenigingen op de baan kwamen en de NK werd geopend door de voorzitter van de NRB.

 

De Kleine Groep mocht het spits afbijten met het nummer ‘What does your future look like?’, waarin zij waarzegsters vertolkten. Als laatste van de categorie mochten zij de baan op en behaalden hiermee een 6e plek.

 

Vervolgens waren de jongste rijdsters aan de beurt, de Espoirgroepen. RC de Oude Molen had hierbij twee teams, Espoirgroep 1 met ‘Fly away with us’ en Espoirgroep 2 met ‘Queens of Gospel’. Voor veel rijdsters was het de eerste keer dat zij met een NK mee mochten doen. En wat hebben ze allemaal gestraald op de baan, een genot om naar te kijken. In een deelnemersveld van 10 groepen heeft Espoirgroep 1 de 6e plek behaald en Espoirgroep 2 de 9e plek.  

Hierna was het tijd voor de kwartetten. Eerst mocht het Cadet kwartet het spits afbijten in hun categorie met het nummer ‘Take me back to the 70s’, een swingend en vrolijk nummer. Het was even spannend wat de concurrentie deed, maar uiteindelijk hebben ze een nette 3e plaats weten te behalen.

 

Hierop volgend was het Senior kwartet aan de beurt, zij vertelden het levensverhaal van Prinses Diana met het nummer ‘In her honor’. Met een prachtig nummer hebben zij zich goed staande weten te houden in een sterk deelnemersveld en een 3e plek weten te bemachtigen.  

 

Na een prijsuitreiking van de jongste categorieen was het tijd voor de Junior groep met ‘Harley-Quinn – the psycho killer’, waarmee zij 4e zijn geworden.

Als afsluiter van de dag mocht de Grote groep het nummer ‘Pop art comic book’ rijden, waarin pop art tot leven kwam en hiermee hebben ze een nette 3e plek behaald.  

Na de prijsuitreiking weer met z’n allen terug in de bus, waar het nog erg gezellig was! 

Iedereen klaar voor NK show 2024

De showrijdsters van RC de Oude Molen nemen op zondag 25 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in het Topsportcentrum in Almere. Met ruim 35 rijdsters uit Laarbeek en omgeving verdeelt over 7 shownummers gaat RC de Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. De hele NK equipe zet de laatste puntjes op de i, zodat iedereen klaar is om te knallen.  

Tijdens de drukbezochte KerstROLLERshow in december werden de acts gepresenteerd aan het publiek en bovendien zeer kritisch bekeken door alle trainsters. De afgelopen twee maanden zijn alle rijdsters, trainsters en vrijwilligers druk aan de slag gegaan om alles nog meer te verfraaien en alle figuren nog preciezer uit te voeren. Voor de rijdsters en trainsters staan er nog een aantal laatste trainingen op het programma. Vrijwilligers zorgen voor de laatste extra glitters en elementen op de kleding en alle voorbereidingen voor bijvoorbeeld de haren en make-up.  

Onze deelnemende showgroepen:

Espoirgroep 1 ‘Fly away with us’
Brechje Sleegers, Demi Slegers, Noor vd Loo, Linde Meeusen, Dylana Stoop, Elisa Calderon Lopez, Sofie Zdziech, Emma Verhofstad en Nena Clignett.

Espoirgroep 2 ‘Queens of Gospel’
Imke van Rossum, Lauren Panhuizen, Joyce Constant, Esmee Franjkovic, Juul Nooijen, Elise Oerlemans, Ava Ooms, Tess Raaijmakers, Guusje Donkers, Iza Tossaint, Iza van Lierop (reserve)

Junior groep ‘Harley Quinn – the psycho killer’
Anouk Verbugt, Saar Willems, Jelilly Meindhardt, Gwenn Gilsing, Elize vd Meulengraaf, Floor Martens, Ella Weekamp, Marit van Bakel, Pim van Berlo, Meike Meeusen

Cadet Kwartet ‘Take me back to the 70’s’
Ella Weekamp, Marit van Bakel, Pim van Berlo, Meike Meeusen, Noor vd Loo (reserve)

Grote groep ‘Pop art comic book’
Senna Cobben, Janne van Lieshout, Kimberly van Schijndel, Anne vd Aa, Jill Donkers, Pleun Willems, Anouk Verbugt, Saar Willems, Gwenn Gilsing, Jelilly Meinhardt, Elize vd Meulengraaf, Floor Martens, Ella Weekamp, Marit van Bakel, Pim van Berlo, Meike Meeusen, Noor vd Loo. 

Kleine groep ‘What does your future look like?’
Senna Cobben, Janne van Lieshout, Kimberly van Schijndel, Jill Donkers, Anouk Verbugt, Saar Willems, Gwenn Gilsing, Jelilly Meinhardt, Anne vd Aa (reserve)

 

Senior kwartet ‘In her honor’
Senna Cobben, Janne van Lieshout, Anouk Verbugt, Gwenn Gilsing, Saar Willems (reserve)

 

Buiten Laarbeek is rolschaatsen een erg onbekende sport, maar 8 verenigingen hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd. Dit maakt het niet minder spannend, want iedereen strijdt om de titel Nederlands Kampioen.

Supporters zijn ook welkom om te komen kijken, de opening van het NK is om 13:45 waarna om 14:30 de wedstrijd zal beginnen. Kaartjes zijn te koop aan de kassa a 12,50, kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang.

Topsportcentrum Almere
Pierre de Coubertinlaan 7
1362 LA Almere

 

   

Wij wensen iedereen veel plezier en succes toe! 

KerstROLLERshow 2023 ‘Museum of Arts’

Klik hier om kaarten te bestellen

Rollerclub De Oude Molen presenteert zaterdag 16 en zondag 17 december met trots weer een unieke editie van de jaarlijkse KerstROLLERshow. Dit spektakel zal plaatsvinden in sporthal D’n Ekker in Beek en Donk.

De voorbereidingen lopen op volle toeren, de rijdsters zijn hard aan het trainen om stuk voor stuk mooie nummers neer te kunnen zetten. De KerstROLLERshow speelt zich dit jaar af in een museum. Zo zullen verschillende schilderijen tot leven komen, maar ook allerlei andere aspecten uit het museum zullen aan bod komen. Ook kunnen er onverwachte dingen gebeuren in een museum…

Behalve onze rolschaatssters die u versteld laten staan van de emoties, bewegingen en formaties, zullen onder andere ook het decor, de muziek en de kleding een indruk achter laten. Sporthal D’n Ekker wordt helemaal omgetoverd tot een waar rolschaatstheater geheel in kerstsfeer. Al onze vrijwilligers schrikken echt niet terug van een professionele aanpak. Ook zij zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en zonder hen zou deze show niet kunnen bestaan!

De KerstROLLERshow wordt gereden in de sporthal D’n Ekker, Muzenlaan 2a te Beek en Donk. Voorstellingen zijn op zaterdag 16 december om 19:00 uur en op zondag 17 december om 11:00 en 16:00 uur. Kaarten in de voorverkoop kosten €14,50, kinderen tot en met 11 jaar €9,50.

Klik hier om kaarten te bestellen

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om weer te mogen schitteren, hopelijk kunt u ook niet wachten om te komen kijken!