R.C. De Oude Molen

5 NRB-kampioenen RC de Oude Molen

In het weekend van 23 en 24 september werd de NRB-cup gehouden in Kerkdriel. Dit is de belangrijkste wedstrijd voor de B-klasse. Er zijn hierbij maar liefst vijf 1e plaatsen behaald!

Op zaterdag was het de beurt aan de klasses supermini t/m espoir. De dag begon met de discipline vrijrijden. De rijdsters van RC de Oude Molen hebben nette kuren laten zien. Door de zenuwen ging niet alles altijd even goed als bij de traning, maar ondanks dat zijn de rijdsters en trainers erg tevreden over wat ze hebben laten zien.


Uitslag supermini vrijrijden: 6e Danique Gilsing, 8e Luna Hurkmans, 9e Eline Verboven, 10e Anouk vd


Uitslag Mini B Vrijrijden : 9e Anne vd Aa, 14e Danique de Groot , 16e Pleun Willems

In de middag was de discipline dansen aan de beurt. Het dansen bestaat uit verplichte en vrije dansen. De verplichte dansen bij de mini’s en espoirs zijn goed gegaan. Omdat de baan in Kerkdriel wat groter is dan die in Beek en Donk moesten de rijdsters zich wat aanpassen, maar dat hebben ze goed gedaan en ze hebben netjes gereden. De vrije dans van Jill bij de espoirs heeft ze vol overtuiging en enthousiasme gereden. Uitslag mini verplichte dans: 6e Pleun Willems, 8e Anouk vd Akker, 10e Danique de Groot, 11e Anne vd Aa. Uitslag espoir verplichte dans: 6e Jill Donkers. Uitslag espoir vrije dans: 7e Jill Donkers.

Op zondag was het de beurt aan de klasses cadet t/m espoir in de disciplines figuren, vrijrijden en dansen. Het figuren ging erg goed. Sommige figuren wat beter dan de andere, dit had ook te maken met zenuwen. De lussen die Kimberly normaal gesproken erg lastig vind, gingen nu het beste van allemaal. Ze heeft hierbij ook erg mooie punten behaald. Helaas was dit de laatste wedstrijd van Lisanne, omdat zij niet meer kan trainen i.v.m. school. Gelukkig heeft ze het erg mooi af kunnen sluiten en blijft ze gewoon show rijden, zodat we haar nog niet hoeven te missen. Uitslag cadet figuren: 1e Kimberly van Schijndel. Uitslag jeugd figuren: 1e Lisanne Kanters.

Bij het vrijrijden moet er een korte en een lange kür gereden worden. De korte küren van Kimberly en Chloë gingen vrij goed. Soms een sprong op twee benen geland maar ondanks dat waren ze beide erg tevreden. De korte kür van Ingrid ging iets minder waardoor de punten ook tegenvielen. De lange kür daarentegen ging bij alle drie de rijdsters erg goed. Ze hebben allemaal laten zien waarvoor ze zo hard hebben getraind en dat werd dan ook beloond met mooie punten. Uitslag cadet vrijrijden: 1e Kimberly van Schijndel, 2e Chloë Donkers. Uitslag jeugd vrijrijden: 2e Ingrid Biemans.

   

Net zoals op zaterdag moesten er ook nu bij het dansen verplichte en vrije dansen gereden worden. Chloë maakte een misser bij haar eerste verplichte dans, maar pakte het daarna weer erg goed op. Ze heeft het daarna helemaal goed gemaakt met haar tweede verplichte dans. Janne heeft haar verplichte- en stijldans naar kunnen gereden. De vrije dansen gingen bij allebei de rijdsters erg netjes. Ze hebben zich allebei helemaal ingeleefd in hun dans en hebben deze vol uitstraling gereden. Uitslag cadet dans: 1e Chloë Donkers. Uitslag junior dans: 1e Janne van Lieshout.
De rijdsters en trainers zijn erg tevreden en kunnen nu weer volop gaan trainen voor het nieuwe seizoen.