R.C. De Oude Molen

A-klasse roldanswedstrijd in Zaandam

Roldansen is een onderdeel van de veelzijdige sport kunstrolschaatsen. Sinds twee jaar beoefenen ook leden van RC De Oude Molen dit en proberen zich aan te sluiten bij de rest van Nederland. Zo zijn al vijf leden zo ver gekomen om aan de A-klasse wedstrijd deel te nemen, die afgelopen weekend plaatsvond in Zaandam. Dit was de tweede van dit seizoen, waarbij het nu voor sommige afwachten is of ze zich voor het Nederlands Kampioenschap geplaatst hebben.

Naïla Raaijmakers en Cloë de Ridder namen deel in de klasse mini. In deze klasse moeten de rijdsters twee verplichte dansen uitvoeren, waarbij vooral gekeken wordt naar het patroon, het voetenwerk en het dansen op muziek. De eerste dans ging bij beiden iets minder dan wat ze zouden willen, maar bij de tweede dans ging het al een stuk beter. Cloë behaalde hiermee de 10e plaats en Naïla de 11e plaats.
Op deze dag verschenen ook Floortje van Oss en Kimberly van Schijndel een aantal keren voor de jury. Zij reden in de klasse cadet en deden naast twee verplichte dansen ook nog een vrije dans. Vooral in de vrije dans lieten zij zien wat ze kunnen en dat waardeerde de jury ook. Floortje werd 8e en Kimberly werd 9e. Een nette plaats in de middenmoot, waarmee ze beter scoorde dan de vorige wedstrijd.

Ook Julia van Zutven heeft een goede wedstrijd gereden. Zij kwam uit in de klasse Junioren, een sterke klasse in Nederland. Vooral haar vrije dans was erg overtuigend en daarbij was ze ook zeer tevreden over zichzelf. Ze eindigde op de 5e plaats.
Gefeliciteerd rijdsters en trainsters, hopelijk met zijn alle op naar het NK!