R.C. De Oude Molen

Birgit van Berlo naar EK Cadet/Jeugd in Italië

Van 2 t/m 7 september wordt het Europees Kampioenschap Cadet/Jeugd in Italië gereden. Op alle mogelijke onderdelen zal er worden gestreden: het Vrijrijden (de Küren), het Figuren, het Roldansen, en het vrijrijden en dansen ook in paren. Vanuit heel Europa komen de geselecteerden naar dit toernooi. Ook Nederland heeft een selectie rijdsters. In die selectie Birgit van Berlo van RC De Oude Molen. Zij  rijd in de klasse Jeugd, en neemt deel aan de wedstrijd op het onderdeel Figuren.

 

Geselecteerd worden door de bond, is ieder jaar weer spannend. Het word bepaald aan de hand van de prestaties van het afgelopen wedstrijdseizoen. Voor Birgit was het dit keer extra spannend, omdat ze een prima seizoen reed, met twee keer een eerste plaats, maar met het NK  ging het niet goed. Gelukkig voor haar is ze toch geselecteerd en kan ze naar dit EK.

Het niveau bij een EK is enorm hoog. Birgits doel is dan ook om vooral een goede wedstrijd voor zichzelf te rijden, en ze hoopt enige buitenlanders achter zich te houden. Daarnaast hoopt ze te kunnen genieten van al het moois er op de baan te zien zal zijn. En natuurlijk de anderen van de Nederlandse selectie aanmoedigen.

In de Nederlandse selectie rijden verder: Lisa van KRC ook in de klasse Jeugd. In de klasse Cadet rijden Yessie van Olympia en Megan van KRC. In de equipe natuurlijk ook diverse trainers en twee moeders maken de groep compleet.

Birgit traint bij RC De Oude Molen met twee trainers: Yvonne en Natasja. Natasja Ermers gaat met Birgit mee naar dit EK.

Dit jaar heeft de Bond bepaald dat het belangrijk is om als selectie als groep te gaan.  Dus met z’n allen een gezamenlijke vlucht en hetzelfde hotel.

Maandag 2 september vertrekt de ploeg vanaf Charleroi naar Italië. Zondag 7 september keert de equipe weer terug, vlucht op Maastricht.

Birgit heeft de hele zomervakantie zoveel als mogelijk doorgetraind. Het afgelopen weekend heeft ze ook nog goede training gehad van Arnoud Mercier. Aanstaand weekend (net voor vertrek) is er ook nog een Bondstrainingsweekend met Arnoud, in Zaandam.

In Italië staat er ook nog 2,5 uur training ingepland, dus Birgit kan ook nog goed aan de baan wennen. Haar eerste training is dinsdag om 9:00u, de tweede op woensdag 13:20u. De wedstrijd van Birgit is op donderdag en begint om 8:30u. Birgit verwacht dat de wedstrijd ongeveer vier uur zal gaan duren.

Het EK wordt gereden in:

Palazzetto dello Sport “Palasport Comunale”

Località la Fogliaia via di Prato, 64/a

50041 Calenzano Florence Italy

 

Birgit heeft er super veel zin in. Hopelijk heeft ze daar de mogelijkheid om wat berichtjes op facebook te plaatsen.

 

Veel succes!