R.C. De Oude Molen

Leerzaam Trainingsweekend

Afgelopen weekend had de club weer een trainingsweekend georganiseerd. Trainer Arnaud Mercier was twee dagen in Beek en Donk om rijdsters en trainsters les te geven.

Het was weer een leuk en leerzaam weekend. Er is hard gewerkt door iedereen. Arnaud deed zijn best om Nederlands te praten en dit ging al vrij goed.

Belangrijk is toch wel de basis. Het kruisen van de benen is heeeeel erg belangrijk.

En ook elkaar helpen en kijken wat een ander fout doet is erg leerzaam.

We hebben buiten getraind en binnen op het nieuwe parket. Vele sprongen en pirouettes zijn getraind dit weekend.

  

Niet alleen de rijdsters moesten flink aan de slag. Ook onze jeugd trainers moesten hard werken en laten zien wat ze konden. Want hoe je een sprong uitlegt is erg belangrijk. Maar ook de andere trainsters hebben hard gewerkt. Zij hebben zich toch weer ingezet voor de leerlingen en zichzelf.

 

 

 

De jongere rijdsters hebben een raket nagedaan en dat is erg grappig, maar je billen gaan er pijn van doen hahahah. Ze hebben toch laten zien wat ze al kunnen.

 

Arnaud vertelde me dat hij tevreden was en ook tevreden over de inzet van de rijdsters.

Groetjes Natasja

 

Verslag 2

 

 

Perfectie, dat was wat Arnaud afgelopen weekend wilde zien. Perfecte positie van armen, benen, rug, schouders en hoofd bij elk figuur dat de rijdsters moesten uitvoeren.

De Rietberger, Lutz, Flip en pirouette werden volop geoefend.  Bij het oefenen van de pirouette werden zelfs wielen verwijderd en moesten ze op  3 in plaats van op 4 wielen, hun oefeningen uitvoeren.

De zaterdag begon met mooi weer en daarom werd er op de buitenbaan getraind. In de loop van de middag werd het weer slechter en gingen ze binnen verder.
Daar waren ze echter voor de skateswing aan het opbouwen, dus af en toe was het een beetje krap.
Gelukkig was er  nog wat tijd gereserveerd voor Arnaud om met Birgit figuurrijden te oefenen.

Op zondag was de baan weer helemaal vrij en werd er binnen getraind.

Niet alleen de rijdsters trainde afgelopen weekend, ook Arnaud gebruikte dit weekend om te oefenen, vooral op zijn Nederlands. Dat maakte de communicatie met de kleintjes wel een stuk makkelijker.

Gelukkig werd hij tijdens deze 2 dagen telkens bijgestaan door de trainsters, die zo ook veel opstaken van de trainingen.

Het hele weekend was het een gezellig komen en gaan van rijdsters die per dagdeel meestal 2x 45 minuten les hadden. Hierdoor kwam je mensen tegen die je anders niet zo vaak ziet, omdat hun trainingsschema’s afwijken van elkaar.

Al met al was het voor de rijdsters en hun trainsters een heel leuk, maar vooral leerzaam weekend.