R.C. De Oude Molen

Candy kamp 2016 RC de Oude Molen

Van woensdag 26 oktober op donderdag 27 oktober organiseerde een aantal ouders en leden van de club het rollerkamp. Dit jaar was het thema Candy kamp. Het programma begon op woensdag om 13:00, alle kindjes mochten samen met hun ouders hun slaap spulletjes achter het doek zetten. Nadat er afscheid was genomen van papa en mama zijn we met z’n alle naar lifestyle center Laarbeek gelopen. Bij lifestyle center Laarbeek hebben de kinderen eerst een leuke dans geleerd en vervolgens hebben ze flink mogen zweten tijdens de bootcamp.
Eenmaal terug op de hal werden alle kinderen in groepjes ingedeeld, met dit groepje werd gedurende het kamp verschillende candy spelletjes gedaan waar ze punten mee konden verdienen. We begonnen met het spelletje dropveter eten, hierbij werden twee groepsleden uitgekozen. De groepsleden moesten tegenover elkaar gaan staan, ze kregen een dropveter en deze moest zo snel mogelijk uitgerold worden en zonder handen opgegeten worden waarbij beide personen één uiteinde van de dropveter in hun mond hadden. Na het eerste spelletje hebben we hard gewerkt aan een dansje die we de volgende dag aan de ouders konden laten zien. Na het dansje mocht van ieder groepje een kindje mee doen met een spel waarbij chips gegeten werd met handschoenen, mes en vork.
Voordat alle kindjes hun bedjes klaar mochten gaan zetten hebben we met z’n alle onze buik vol gegeten aan frietje en een snack. ‘s Avonds gingen de jongste leden in pyjama gezellig een film kijken en om half 10 hebben we ze moe maar voldaan in bed gestopt.
In de tussentijd dat de jongste leden rustig een film aan het kijken waren hadden de oudste leden een spannend avondspel. Tijdens dit avondspel werden ze ergens in Beek en Donk gedropt en moesten ze vanaf daar via 6 posten naar huis lopen. Bij iedere post stond een vrijwilliger die een rauw ei bewaakte, dit ei moest door de kinderen stiekem gepakt worden zonder gezien te worden. Als dit lukte mochten ze bij deze post een spel doen waarbij ze punten konden verdienen. Uiteindelijk was het de bedoeling dat alle zes de rauwe eieren heelhuids terug op de hal kwamen. Nadat de oudste leden flink wat punten hadden verdiend tijdens het avondspel zijn ook hun lekker gaan slapen, althans……
‘s Ochtends vroeg om half 8 werd de organisatie gewekt door een aantal fitte kinderen die al lekker aan het spelen waren op de baan. Om 8 uur zijn we eerst maar eens begonnen met de ochtendgymnastiek, nadat iedereen helemaal fit was hebben we gezellig met z’n allen ontbeten. Na het ontbijt hebben we eerste met z’n allen touw getrokken en vervolgens hebben we een uur lang allemaal kleine candy spelletjes gedaan zoals blind vla voeren, spek happen, koekjes sjoelen, kikker werpen, enz.
Voordat de ouders de kinderen weer op kwamen halen hebben we nog een keer het dansje van lifestyle center Laarbeek geoefend en de dans op rolschaatsen. Toen de meiden lekker zaten te smullen van hun broodje knakworst kwamen de ouders langzaam binnen gedruppeld. Nadat iedereen zijn broodje op had hebben de meiden twee mooie dansjes aan de ouder laten zien.
Na dit super leuke kamp zijn de meiden moe maar voldaan met papa en mama mee naar huis gegaan.
Groetjes Irene