R.C. De Oude Molen

Drie eerste plaatsen op de NRB Cup 2016

dsc_0457

Zaterdag 8 oktober werd in Kerkdriel de NRB Cup gereden. Dit is het Nederlands kampioenschap voor de B en C klasse. Om hieraan deel te mogen nemen moet je geselecteerd worden oor de Bond, zij beoordelen de wedstrijden van het afgelopen jaar. Lisanne Kanters, Chloë Donkers en Julia van Zutven hadden zich weten te plaatsen voor dit kampioenschap.
img_9457

Lisanne begon in de ochtend met haar figuren. Het inrijden verliep niet helemaal naar wens. Maar toen Lianne voor de jury reed ging het goed, haar binnenwaartse lus ging goed, terwijl die met het inrijden niet wilde lukken. Lisanne was tevreden maar zoals ze meestal zegt: het kan altijd beter.
En tevreden mag Lisanne zijn want ze kreeg mooie punten en werd 1e.
dsc_0420

Julia mocht in de ochtend haar verplichte dansen rijden. Ze reed beide dansen heel netjes en beheerst, ze ging goed door de knieën en reed goed op de kanten. De snelheid mocht iets meer zijn.
Ze werd met de verplichte dansen 1e.
dsc_0394
dsc_0423

Chloë startte in de middag ze mocht haar lange kür rijden bij de Espoirs. Chloë heeft veel voorruitgang geboekt de laatste weken en dit heeft ze ook in haar kür laten zien.
Ze liet een goede technische kür zien met enkele dubbele sprongen, de landing was niet altijd goed en kreeg hiervoor ook aftrek. Haar pirouetten gingen wel goed. Ze reed lekker door. Dit werd door de jury beoordeeld met mooie punten en een 1e plaats.
dsc_0436 dsc_0332

Als laatste mocht Julia nog haar vrije dans laten zien. Je zag dat ze een beetje zenuwachtig was tijdens het eerste stukje. Maar toen de lach op haar gezicht kwam, zag je dat ze ontspande en reed ze een mooie vlotte vrije dans.

img_9534

Ze hebben alle drie een prima wedstrijd gereden en hebben laten zien aan jury en publiek wat ze kunnen en zijn alle drie terecht eerste geworden. Rijdsters en trainsters kunnen trots zijn.

Yvonne had ook nog een kleine neventaak. Ze coachte Yvon Swinkels en Beau Cortenbach, twee rijdsters van Olympia omdat hun trainster op dit moment bij het WK was. Ook zij behaalde in hun klasse de 1e plaats.