R.C. De Oude Molen

eerste B-klasse wedstrijd

Zaterdagochtend

’s Ochtends vroeg vertrokken de rijdsters naar Zaandam om daar de eerste B-klasse wedstrijd te rijden van het seizoen. De ochtend begon voor RC De Oude Molen met de klasse supermini B. In het deelnemersvelden van 15 rolschaatsers namen 5 rijdsters deel van De Oude Molen. Danique Gilsing, Eline Verboven, Lana Raaijmakers, Anouk van de Akker en Luna Hurkmans. Stuk voor stuk lieten ze een goede kür zien naar kunnen. Eline werd 6e, Danique 7e, Anouk 9e, Luna 10e en Lana 14e.
Hierna was het de beurt aan de klasse mini B. Pleun Willems, Danique de Groot en Anne van de Aa namen in dit deelnemersveld van 22 rijdsters deel. Anne heeft normaal wat last van prestatiedruk, maar dit keer liet ze gelukkig zien wat ze kan en veroverde een 7e plaats. Ook Pleun en Danique deden het goed, zeker nadat Danique een beetje de kluts kwijt was na het inrijden. Pleun werd 10e en Danique werd 12e. De rijdsters en trainers waren zeer tevreden. 

Zaterdagmiddag
In de middag was het de beurt aan de dansers. Als eerste was het de beurt aan Jill in de categorie Espoirs. Ze begon met haar verplichte dansen. De eerste dans was de Denver Shuffle, die Jill prima uitvoerde. Bij de tweede dans was er per ongeluk een klein foutje ingeslopen waardoor er aftrek gegeven moest worden. Dit was erg jammer maar uiteindelijk eindigde Jill op de 7e plek van de 9.

Na de Espoirs verplichte dansen was het de beurt aan de Mini’s. Pleun, Anne vd Aa, Anouk vd Akker en Danique kwamen in deze klasse uit. Voor hen was het de eerste keer dat ze een danswedstrijd hadden, dat is dus extra spannend. Ze begonnen met de Kinder Waltz, een moeilijke dans met een erg lastige telling. Voor Pleun pakte de eerste dans goed uit waardoor ze op een voorlopige 3e plaats stond. De rest moest er nog even inkomen maar reden toch erg netjes. Bij de tweede dans was het de kunst om strak te rijden, het was een tango. Bij het dansen is patronen rijden heel belangrijk en voor ons lastiger omdat we op een kleine baan trainen. Dit deed ons helaas een beetje de das om. Ze hebben allemaal hard gewerkt en weten waar we op kunnen trainen voor de volgende wedstrijd. Pleun 5e Anouk 8e Anne 9e Danique 10e

Als laatste mocht Jill nog afsluiten met haar vrije dans. Een hele vrolijke en snelle dans die goed bij haar past. Jill kan zichzelf hierbij echt uitleven en dat was duidelijk te zien. Ze genoot volop en reed erg goed. De jury was het daar mee eens waardoor ze een nette 4e plek behaalde in een deelnemersveld van 12.

 

Zondag
Ook vandaag moesten de rijdsters vroeg vertrekken naar Zaandam. Om 9.00 was het de beurt aan Kimberly en Chloë om hun korte kür te rijden in de klasse Cadet B. Er waren bij beide dames wat zenuwen in het spel, maar ondanks dat hebben ze beiden een prima kür laten zien. Hierna was het de beurt aan Ingrid om haar korte kür te laten zien in de klasse Jeugd B. Niet alles ging helemaal naar wens, maar ze heeft een nette kür gereden. Later op de dag moeten beide categorieën nog een lange kür rijden.

Hierna was de discipline dans aan de beurt. Janne mocht aftrappen in de klasse Junior B. Zij liet een sterke verplichte dans zien, deze werd daarom ook beloond met mooie punten. Ook haar styldans heeft ze vol overtuiging gereden, waarmee ze op een mooie 1e plek terechtkwam.

Ook Chloë kwam vandaag uit in de discipline dansen, maar dan in de klasse Cadet B. Chloë heeft normaal redelijk wat last van zenuwen, maar hier was bij de verplichte dansen niets van te zien. Ze heeft allebei haar verplichte dansen met overtuiging gereden en ze heeft zelfs gelachen tijdens haar dansen! Chloë en haar trainster waren super tevreden.

De derde discipline die vandaag aan bod kwam is figuren. Lisanne en Kimberly deden hier aan mee. Lisanne in de klasse Jeugd B en Kimberly in de klasse Cadet B. Beiden hebben ze mooie figuren laten zien, hier en daar wat van de lijn, maar al met al waren ze zeer tevreden. Beiden hebben ze een 1e plek behaald in hun eigen klasse.

Nu was het weer de beurt aan Chloë om te dansen, nu mocht zij haar vrije dans laten zien. Ook deze heeft zij erg netjes gereden en vol overtuiging wist ze de 1e plek te veroveren!
Ook Janne mocht haar vrije dans laten zien. Een aantal dingen deed ze wat anders dan in de training, maar voor buitenstaanders was dit helemaal niet te zien. Vol emotie reed ze een erg mooie dans, en ook Janne wist hiermee de 1e plek te veroveren.

Als laatste van de dag was het tijd voor de lange küren. Als eerst mochten Chloë en Kimberly hun lange kür laten zien. Chloë reed een erg nette kür, maar helaas werd het door de jury niet gewaardeerd zoals we hadden gehoopt. Ook Kimberly heeft een goede kür laten zien, deze werd gelukkig wel goed gewaardeerd. Beide dames kunnen erg tevreden zijn. Kimberly eindigde op een 2e plek en Chloë op de 4e plek.
Hierna was het nog de beurt aan Ingrid om haar lange kür te laten zien. Ze begon goed, maar op het einde werd het iets minder. Ze eindigde op de 2e plaats

Trainsters en rijdsters kunnen erg tevreden zijn met de behaalde resultaten. Op naar de volgende wedstrijd!