R.C. De Oude Molen

Eerste wedstrijd van het seizoen goed verlopen

Tijdens het weekend van 10 en 11 maart vond de eerste wedstrijd van het seizoen plaats, de B-wedstrijd. Vanuit RC de Oude Molen deden 21 rijdsters hier aan mee. Zij hebben 6 podiumplaatsen weten te veroveren! Ze deden mee in de disciplines vrijrijden en roldansen. Bij het vrijrijden was het  voor Jayda, Minthe en Elize de eerste keer dat zij wedstrijd mochten rijden. Minthe vond het toch nog te spannend en heeft dus niet gereden. Erg jammer, hopelijk lukt het de volgende keer wel! De anderen hebben zich goed staande weten te houden in de grote groepen. In iedere groep zaten ongeveer 20 rijdsters en de punten zaten erg dicht bij elkaar, hierdoor was het een erg spannende wedstrijd. Bij de prepupillen reden Jayda en Manouk. Zij hebben allebei een nette kür laten zien, af en toe wat wiebelig door de zenuwen, maar al met al hebben zij een goede kür laten zien. Jayda eindige bij de prepupillen B1 op de 17e plaats, Manouk bij de prepupillen B2 op de 20e plaats.

Bij de pupillen was het de beurt aan Jelilly, Janne, Elize, Maria en Daantje. Jelilly heeft een super mooie kur laten zien vol overtuiging. Janne en Maria hebben ook een super nette kür laten zien en hebben naar kunnen gereden. Daantje was haar kür even vergeten, maar heeft wel alle verplichte onderdelen laten zien, ze heeft zich sterk staande gehouden. Voor Elize was het de eerste keer, hierdoor was ze erg zenuwachtig, maar ze heeft een mooie kür laten zien! Bij de pupillen B1 eindigde Jelilly op de 1e plaats, Janne op de 10e plaats en Elize op de 25e plaats. Bij de pupillen B2 eindigde Maria op de 5e plaats en Daantje op de 13e plaats.


Op zondag was het als eerst aan de beurt aan de supermini’s. Ilse reed voor de eerste keer in deze klasse. Helaas had zij erg veel last van haar knie waardoor ze niet naar kunnen heeft gereden.
Luna was zelf niet helemaal tevreden, maar heeft volgens de trainsters nette sprongen laten zien en mag zeker trots zijn! Danique en Anouk hebben een super kür laten zien met hele mooie sprongen en pirouetten. Danique behaalde hiermee de 1e plaats! Anouk werd 5e, Luna 10e en Ilse 20e. 

Bij de mini’s was de klasse erg uiteenlopend. Sommige rijdsters, zoals Isa en Eline, reden voor de eerste keer in deze klasse en hebben de sprongen die ze moeten kunnen nog maar net onder controle. Andere rijdsters rijden al veel langer in deze klasse en hebben dus al meer en moeilijkere sprongen onder controle. Al met al hebben de meiden goede küren laten zien. De een wat onzekerder dan de ander, maar ze mogen trots zijn op het resultaat. Anne van Melis haalde een 5e plaats, Pleun de 7e, Eline de 12e, Danique Gilsing de 18e en Isa de 19e plaats.

Als laatste van het vrijrijden was het de beurt aan Anne van de Aa in de klasse espoirs. Anne reed voor de eerste keer in deze klasse en moest rijden tegen meiden die al erg lang in deze klasse rijden. Maar wat heeft ze het goed gedaan! Ze heeft hele mooie sprongen en pirouetten laten zien en haalde hiermee een 3e plaats! Een resultaat om trots op te zijn.
Foto podium espoir

Ook bij het dansen is de wedstrijd goed verlopen.
Daantje Romonesco en Ilse van Melis moesten vandaag rijden in de klasse pupil B. Voor Ilse was dit de eerste keer dat ze meedeed aan een danswedstrijd. Ze behaalde met een hele nette tango een 2e plaats. Daantje reed ook erg goed en dat werd beloond met een 3e plek.

Op zondag moesten de mini’s en de espoirs. De mini’s reden goede verplichte dansen ondanks wat kleine foutjes. Laura Jacobs belandde net naast het podium op een 4e plaats. Eline Verboven werd 8e, Anne van Melis 9e, Danique Gilsing 10e en Maria Zdziech werd 11e.

De espoirs lieten niet alleen verplichte dansen zien maar ook voor het eerst een vrije dans. De verplichte dansen werden goed gereden. Pleun Willems verzekerde zich van een hele mooie 2e plaats nadat haar vrije dans heel erg goed ging. Jill Donkers eindigde net naast het podium, na een sterkte vrije dans. Danique De Groot reed heel mooi en haalde een 8e plaats. Anouk van de Akker was tevreden na de dans en haalde een 9e plaats. Anne van der Aa werd 11e terwijl iedereen genoot van haar mooie uitstraling tijdens de dans.

Trainsters en rijdsters zijn erg tevreden en kunnen zich verbeteren voor de volgende wedstrijd.