R.C. De Oude Molen

Europees Kampioenschap Show en Formatie 2015

   DSC_0433    DSC_1146  

Op vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei werd in het Noord-Duitse Bremerhaven het Europees Kampioenschap Show en Formatie op rolschaatsen gereden. Het team van De Oude Molen, dat bestond uit 17 rijdsters en 9 begeleiders, vertrok, zoal je al hebt kunnen lezen, op woensdagochtend.
DSC_1155

Om de tijd voor de equipe op een gezellige manier door te komen hadden Yvonne v Zutven en Marion v Lieshout een ‘Wie is de Mol’ spel georganiseerd. Dit spel werd een rode draad tijdens hun hele verblijf. Het was al heel snel duidelijk dat de sfeer binnen het team heel erg goed was. Er werden, zoals op TV, geen kleine verbondjes gesloten, maar in elk huisje werden complete vergaderingen belegd om verdenkingen door te spreken. Iedereen was super fanatiek en het was erg gezellig.
DSC_0247

Op donderdag werd in de Stadthalle van Bremerhaven, de locatie waar de strijd zou plaatsvinden, kort door elk team getraind, waarin vooral de baan werd verkend. Onmiddellijk na de training van het jeugdteam, vond die van het jeugdkwartet plaats. Hoewel dit niet in het officiële schema stond, was op het laatste moment, de trainingstijd van het jeugdteam van Olympia met ons jeugdkwartet geruild, omdat Olympia in de file stond.
DSC_0249    DSC_0391

Dit zorgde er wel voor dat de equipe nog tijd was om even het winkelcentrum van de Noordzee-stad te verkennen. Het werkwoord ‘stadten’ was hier niet van toepassing, daarvoor is Bremerhaven toch echt niet bruisend genoeg. Dat weerhield, vooral de dames, er niet van om toch enkele prullaria mee terug te brenen.
DSC_0582   DSC_0591

Op vrijdag begon het om 14.00 u dan echt. Onder aanmoediging van nagereisde supporters mochten de Jeugdteams het toernooi aftrappen. Met Birds of Paradise mochten de 9 rijdsters als 3e van start gaan. De paradijsvogels werden geplaagd door 2 kleine valpartijen, wat meteen ook zorgde voor extra puntenaftrek. Heel jammer natuurlijk, maar het is niet anders. Dat een van de kleine valpartijen toch wat grotere gevolgen had, bleek na een bezoek aan het ziekenhuis, waar Kimberley v Schijndel voor de zekerheid deels in het gips werd gezet. Bij terugkeer in Nederland zal de definitieve diagnose nog volgen. Het jeugdteam eindigde op een 14e plaats.
DSC_0635    DSC_0743

DSC_0755    DSC_0912

Daarna was het de beurt aan de Jeugdkwartetten. Met Yellow Cab werd een strak nummer over de New Yorkse taxi-chauffeurs neer gezet. Ook hier zorgde een valpartij, die door de jury zelfs tot medium valpartij werd beoordeeld, voor extra puntenaftrek. Ze eindigde daarmee op een 17e plaats. Geen goed begin voor de jeugd op dit kampioenschap, maar iets waar je niet tegen kunt trainen, een typisch geval van pech.
DSC_0579

Na de jeugdformatie, waarin geen team van De Oude Molen deelnam, was het tijd voor de openingsceremonie. Na een mooie, maar korte show, werden de bijna 1.000 deelnemers uit 9 landen voorgesteld aan het publiek. Daarbij viel vooral de grootte van het Italiaanse team op. Die hadden wel zo’n 300 rijdsters en rijders bij. De toplanden op rolschaatsgebied, Spanje, Italië, Portugal en Frankrijk hadden teams van beide sekses, terwijl die van de andere landen toch (bijna) volledig uit vrouwen bestond. Toen alle volksliederen waren gespeeld, ging het programma verder met de Kleine Groepen.
DSC_0930     DSC_1078
Ook De Oude Molen was weer van de partij met Art of Painting. De prachtig verkleedde kunstschilders reden een hele nette kür en konden dan ook tevreden zijn. Deze werd beloond met een 15e plaats. Uiteindelijk, het was intussen al 22.00 u, vond de prijsuitreiking plaats.Voor 3 van de 4 teams zat de wedstrijd er op.

Zondagmorgen begon het kwartet met trainen en keerde daarna nog even terug naar de appartementen. Om 14.30u ging het kampioenschap verder met de Grote Groepen. Ook hier geen deelname van De Oude Molen. Twee uur later was het eindelijk zover en maakte het Kwartet haar opwachting. Met de ode aan Christina Aguilera in Essence of Baby Jane zette zij een mooie show neer. Zij behaalden een 16e plaats. Tenslotte kwamen de Formaties, die altijd zorgen voor veel snelheid en prachtig gereden blokken, ook deze zonder onze deelname.
DSC_1171    DSC_1213

Rond 19.30 u volgde de prijsuitreiking, slotceremonie en natuurlijk de after-party! Er werd nog volop geswingd en de hoeveelheid selfies die gemaakt werden zijn niet te tellen. Ook aan dit mooie avontuur kwam een einde en vertrok het hele team terug naar de appartementen om moe maar voldaan voor de laatste keer te overnachten in Dorfhagen.
DSC_0436

’s Morgen op tijd weer op, ontbijten, spullen pakken en naar huis. Daar stond een kleine welkomstcomité klaar om alle verhalen aan te horen. Vrij snel pakten de meesten hun spullen, gingen thuis verder slapen en indrukken verwerken!

Het was gezellig, inspannend en mooi geweest.

 

De Filmpjes en de rest van de foto’s komen zo spoedig mogelijk op de site