R.C. De Oude Molen

Formidabel Nederlands Kampioenschap Show

Zaterdag 25 januari werd in Almere het Nederlands Kampioenschap Show op rolschaatsen gereden. Het was een lange dag vol spanning, emotie, goede prestaties, plezier, wat gemopper, wat stress, mooi showrijden en nog veel meer. De teams van RC De Oude Molen veroverden maar liefst vier bekers. Een verslag van de lange dag met veel foto’s en filmpjes.

Om 07.45 uur verzamelde de hele equipe zich bij de rollerhal. Het was even wachten, want buschauffeur Pim werd opgehouden door een ongeluk onderweg. Zodra de witte Scania voor de deur parkeerde werd er enorm snel ingeladen. Alle kostuums, attributen, accessoires, schmink, speldjes, en toefjes. Maar ook flesjes water, een spiegel en zelfs barkrukken verdwenen in het laadruim van de bus. Boven in de bus alle 30 showrolschaatssters, de trainers/choreografen, de begeleiders, de visagiste en kapster, het bestuur en zelfs voor de mensen van de PR was er nog een plekje in de bus. De reis naar Almere ging snel en verliep voorspoedig. Ruim voor het tijd was om in te rijden, was de ploeg gearriveerd en kon zich installeren in het kleedlokaal en op de grote tribune.

Inmiddels was de bus vol supporters ook begonnen aan de rit naar Almere. Dankzij Stephie genoten 30 supporters van een aangename rit naar het topsportstadion. Om de reis nog verder te veraangenamen hadden Reginald en Melanie lekkere lunchpakketjes voor iedereen meegebracht. De groep kwam precies op tijd om het inrijden van het team nog te zien, en ze veel sterkte toewensen door hun aangepaste kleding: veel zwart en heel veel RC-De-Oude-Molen-blauw. Terwijl het team zich voorbereide op de wedstrijd konden de supporters de sporthal verkennen, koffie drinken, een mooi plekje zoeken op de tribune en zich verheugen op de wedstrijd. De groep supporters werd nog groter, door de aanvulling van mensen die met eigen vervoer kwamen. Het zwart-blauwe vak was prima gevuld.

 

 

Om 13.30 uur werd het Kampioenschap geopend, op vrij eenvoudige wijze. Het was vooral een voorstellen van alle negen deelnemende verenigingen met al hun sporters, en het voorstellen van de juryleden, scheidsrechters en mensen van het rekenbureau. Daarna kon de wedstrijd losbarsten.

Bij Showrijden draait alles om het oppakken van een thema en dit uitwerken in een verassende act. Het totaal van muziek, kleding, dans, voetenwerk, bewegingen en expressie maken de show. De jury bekijkt en beoordeeld het, met een waardering voor de technische inhoud en een waardering voor de wijze van uitvoering. Bij een NK is het altijd prachtig om te zien welke thema’s de verenigingen hebben opgepikt en uitgewerkt.

 

 
Wedstrijd Kleine Groepen
Vijf kleine groepen met minimaal 9 en maximaal 12 leden verschenen aan de start. Het twaalftal van RC De Oude Molen had startnummer 4 geloot. Gehuld in hun prachtige kleding die wel gemaakt leek van kranten verschenen Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Marloes Kluijtmans, Maud van Neerven, Ilona Teunissen, Imke Vries, Esmee Wernsen en Lianne Wijgergangs op de baan. Van de zijlijn volgden de geblesseerde Shirley Westhoff en trainers Yvonne van Zutven, Marcel Wijgergangs en Marcus Deen de uitvoering van News Flash.

We kunnen het wel beschrijven, maar je kunt het beter bekijken: Klik hier voor het filmpje

Wedstrijd Jeugd Groepen

In deze categorie rijden teams met de Europese leeftijdsnorm van 12 t/m 16 jaar. Tevens rijden er teams met de term jgNL. In die teams is er geen minimum leeftijd, zodat rolschaatsers al jong de ervaring en het plezier kunnen beleven van Showwedstrijden. De groepsgrootte is minimaal 9 en maximaal 16. Er verschenen 9 jeugdteams aan de start.

  

 

Jeugdteam NL van de club reed Toy Story: the bucket Soldiers!

Josseline Blank, Chloë Donkers, Luca Essers, Nakeysha Habraken, Min Hee Jansen, Michelle de Koning, Eva Mikkers, Noortje Mikkers, Floortje van Oss en Kimberly van Schijndel reden hun mooie nummer in een super goede uitvoering. Reserverijdsters  Jill Donkers en Pleun Willems keken samen met trainers Maud van Neerven en Sandra Gordijn vanaf de zijlijn.

Klik hier voor het filmpje

  

   

Jeugdteam 1 reed Find your Light!

Birgit van Berlo, Nicol van den Broek, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Lisanne Kanters, Janne van Lieshout, Shirley Westhoff, Lianne Wijgergangs en Julia van Zutven. Reden het nummer precies zoals het bedoeld was, van de zijlijn gecoacht door trainers  Ilona Teunissen en Marlou van de Walle en reserve Ilya Penninx.

Klik hier voor het filmpje

 

  

   

Wedstrijd Kwartet

Zes viertallen gingen hier met elkaar de strijd aan. En ook hier weer de meest verassende thema’s en uitwerkingen.

Birgit van Berlo, Marloes Kluijtmans, Marlou van de Walle en Esmee Wernsen reden Together United van de zijlijn aangemoedigd door trainers Yvonne van Zutven en Marcus Deen en de geblesseerde Shirley Westhoff.

Klik hier voor het filmpje

  
 

Wedstrijd Cadet Kwartet

De jongere editie van de viertallen, maximaal 14 jaar mogen de rijd(st)ers zijn. Michelle de Koning, Janne van Lieshout, Ilya Penninx en Kimberly van Schijndel reden Violin Lyrical.  Van de zijlijn keken reserverijdsters Eva Mikkers en Floortje van Oss en trainers Sandra Gordijn en Femke van Rosmalen tevreden toe.

Klik hier voor het filmpje

 

Hiermee zat het erop voor de teams van RC De Oude Molen, en kon er nog relaxed gekeken worden naar de wedstrijd werd en gespeculeerd over de motivatie van de jury voor het toekennen van de score.
Rond half 8 in de avond verschenen alle deelnemers van het Kampioenschap op de baan voor de prijsuitreiking. Het was een prachtige bonte verzameling van alle prachtige kostuums die die dag de revue hadden gepasseerd.

Prijsuitreiking:

Kleine Groepen

 

1. KRC Rolling 2. Rolling’90  3. RC De Oude Molen

Jeugd Groepen

 

  1. Olympia  2. RC De Oude Molen  3. KRC Rolling  4. RC De Oude Molen jgNL

 

Kwartet

 

  1. Rolling’90  2. RC De Oude Molen 3. KRC Rolling

Cadet kwartet

  1. Olympia  2. KRC Rolling  3. RC De Oude Molen

Vier bekers gingen mee naar Beek en Donk. Het Jeugdteam NL was wederom het beste jeugdteam NL, evenals voorgaande jaren. De club mag zeker tevreden zijn met dit resultaat. Vooral gezien de zeer goede sfeer in het team en bij de supporters. Ook de inzet en de motivatie van het hele team is formidabel!

Bij de afsluiting van het Kampioenschap werden direct de nominaties voor het Europees Kampioenschap bekend gemaakt. Alle nummers 1, 2 en 3 zijn geselecteerd voor deelname aan het EK Show. Voor RC De Oude Molen betekent dit dus dat er vier acts naar het EK mogen. Maar zoals ieder jaar gaat het bestuur met het trainerscorps hier eerst even over in conclaaf. De club maakt ieder jaar opnieuw de afweging of ze de acts voldoende vindt om in het Europees Showgeweld overeind te blijven. Hopelijk zijn ze er snel uit, en weten we of we er 24 en 25 april bij zijn in Almere.

Rijdsters, trainers, begeleiders, supporters en chauffeurs: Het was formidabel!

Klik hier  Voor de uitslagen