R.C. De Oude Molen

Formidabel Nederlands Kampioenschap Show en Formatie

   IMG_6608

Zaterdag 7 februari werd in Almere het Nederlands Kampioenschap Show en Formatie op rolschaatsen gereden. Het was een lange dag vol spanning, emotie, goede prestaties, plezier, wat stress, mooi show rijden en nog veel meer. De teams van RC De Oude Molen veroverden maar liefst vijf bekers. Een verslag van de lange dag met veel foto’s en filmpjes.

 DSC_0003

Om 07.45 uur verzamelde de hele equipe zich bij de rollerhal. Iedereen gekleed in hun prachtige nieuwe trainingspakken, sommigen zenuwachtig voor hun eerste NK en anderen wat meer ervaren maar niet altijd rustiger, konden vrijwel direct plaats nemen in de bus. Deze was, aan de buitenkant voorzien van de tekst ‘ Team bus RC de Oude Molen’ en ons logo. Het hele team en ook de bus zagen er heel professioneel uit, dat beloofde veel goeds. Nadat alle kostuums, attributen, accessoires, schmink, speldjes, toefjes, maar ook flesjes water, een spiegel en zelfs barkrukken verdwenen in het laadruim van de bus, konden de 34 showrolschaatssters, trainers/choreografen, begeleiders, visagistes en kapster, een deel van het bestuur en een lid van de PR vertrekken. Onderweg werd nog gezongen voor onze PR-voorzitser en sponsor Marion van Lieshout, zo vierde ze haar verjaardag niet elk jaar.

De reis naar Almere ging snel en verliep voorspoedig. Van het plan om de haren van de jongste rijdsters vast in de bus in te vlechten, werd toch maar afgezien. Dat zou een heleboel tijd, en dus stress, in de kleedkamer schelen, maar verkeersveiligheid stond wel voorop. Ruim voor het tijd was om in te rijden, was de ploeg gearriveerd en kon zich installeren in het kleedlokaal en op de grote tribune.

IMG_5329

Terwijl in het kleedlokaal werd direct begonnen met invlechten, konden de rijdsters die dit niet hoefden, vast het gebouw gaan verkennen en het inrijden van de andere verenigingen bekijken. Enkele rijdsters werden intussen nog televisiester ook! Het Zapp-programma “Street Magic met Rob & Emiel” deed opnames in de hal en Danique, Anouk, met veel rijdsters van jeugdteam II op de achtergrond en Chloë, Floortje, Kimberley en Michelle, mochten bij 2 trucs assisteren. (Uitzendingen op NPO 3 op werkdagen) Zo hebben onze rijdsters daar al vast een goede indruk achter gelaten.

10489688_10153081834139082_7533619199361268959_n  10987570_1002387936455182_3303774309295033020_n

Stipt om 11.30 u kon het inrijden beginnen. De organisatie had een beetje moeite met het instarten van de goede muziek bij juiste team, maar met wat aanwijzingen werd dat opgelost. We lieten wat steekjes vallen tijdens het inrijden. Was het zenuwen of vooral om de concurrentie op het verkeerde been te zetten? Dat zou blijken in de loop van de dag.

erf     IMG_5336

Intussen druppelden de supporters binnen en werden met een clubblauwe sjaal voldoende herkenbaar gemaakt om een groot Oude Molen-vlak op de tribune te vormen.
DSC_0177

Om 14.00 uur werd het Kampioenschap geopend, op vrij eenvoudige wijze. Het was vooral een voorstellen van alle zeven deelnemende verenigingen met al hun sporters, en het voorstellen van de juryleden, scheidsrechters en mensen van het rekenbureau. Daarna kon de wedstrijd losbarsten.

DSC_0010    DSC_0006

Bij Showrijden draait alles om het oppakken van een thema en dit uitwerken in een verassende act. Het totaal van muziek, kleding, dans, voetenwerk, bewegingen en expressie maken de show. De jury bekijkt en beoordeeld het, met een waardering voor de technische inhoud en een waardering voor de wijze van uitvoering. Bij een NK is het altijd prachtig om te zien welke thema’s de verenigingen hebben opgepikt en uitgewerkt.

 

De wedstrijden:
DSC_0042  IMG_5521

Wedstrijd Kleine Groepen

Zeven kleine groepen met minimaal 9 en maximaal 12 leden verschenen aan de start. Het twaalftal van RC De Oude Molen had startnummer 6 geloot. Met artistieke haartooi en gehuld in prachtige kleding met daarop een echt schilderwerk verschenen Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Janne van Lieshout, Imke Vries, Esmee Wernsen, Shirley Westhoff, Lianne Wijgergangs en Claudia Kantelberg op de baan. Van de zijlijn volgden reserve Julia van Zutven en trainers Ilona Teunissen, Yvonne van Zutven, Marcel Wijgergangs en Marcus Deen de artistieke uitvoering van Art of Painting.

 

We kunnen het wel beschrijven, maar je kunt het beter bekijken:

Klik hier voor het filmpje
 

Wedstrijd Jeugd Groepen

In deze categorie rijden teams t/m 16 jaar, er geen minimum leeftijd, zodat rolschaatsers al jong de ervaring en het plezier kunnen beleven van Showwedstrijden. Voor de Europese Kampioenschappen is de leeftijdsnorm 12 jaar, dus zelfs bij een goede klassering betekent het niet automatisch uitzending naar het EK. De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 16. Er verschenen 10 jeugdteams aan de start, waarvan 2 van de Oude Molen.

 

Jeugdteam II van de club reed Miljoenenjacht.|
IMG_5880  IMG_5863

Josseline Blank, Jill Donkers, Nakeysha Habraken, Luna Hurkmans, Min Hee Jansen, Anne van Melis, Carmen Raaijmakers, Lana Raaymakers, Lana Vogels, Pleun Willems en Daantje Romonesco reden de jacht op de koffer van € 5 miljoen uitstekend. Een heel goede prestatie met 8 debutanten in het team. Reserverijdsters Danique de Groot en Anouk van de Akker keken samen met trainers Maud van Neerven en Sandra Gordijn vanaf de zijlijn.

Klik hier voor het filmpje
 

Jeugdteam I reed Birds of Paradise
IMG_5775  IMG_5715

Djailey Habraken, Claudia Kantelberg, Lisanne Kanters, Michelle de Koning, Janne van Lieshout, Floortje van Oss, Kimberly van Schijndel, Lianne Wijgergangs en Julia van Zutven. Zij vlogen als vogels over hun Paradijs zwevend en draaiend op een zachte wind die soms ook heel stormachtig kan zijn en reden het nummer heel erg netjes, van de zijlijn gecoacht door trainers Ilona Teunissen en Marlou van de Walle en reserve Chloë Donkers.

Klik hier voor het filmpje
 
Wedstrijd Kwartet

Acht viertallen gingen hier met elkaar de strijd aan. En ook hier weer de meest verassende thema’s en uitwerkingen.

De Oude Molen reed mee met 2 kwartetten.

 

Kwartet II
IMG_6034  IMG_5994

Als vierde waren Dylona van Kaathoven, Ingrid Biemans, Imke Vries en trainster en rijdster Marlou van de Walle en brachten met The Godfather een uitstekende uitvoering van hoe het er in de beruchte Italiaanse familie Corleone aan toe zou gaan.

Klik hier voor het filmpje

Kwartet I
IMG_6047  IMG_6061

Daarna mochten Shirley Westhoff, Birgit van Berlo, Irene van den Eijnde en Esmee Wernsen zij reden The essence of Baby Jane, een ode aan Christina Aguilera van de zijlijn aangemoedigd door trainers Yvonne van Zutven en Marcus Deen en reserve Imke Vries.

Klik hier voor het filmpje
Wedstrijd Formatie
DSC_0609  IMG_6262

Voor het eerst in enkele jaren hadden zich weer teams aangemeld in deze speciale categorie. Door de hoge eisen die in figuren, passen, armgrepen, tempowisselingen worden gesteld is het een hele uitdaging om aan deze categorie deel te nemen. De Oude Molen durfde het, samen met Rolling 90, aan.

Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey en Nakeysha Habraken, Dylona van Kaathoven, Janne van Lieshout, Imke Vries, Esmee Wernsen, Shirley Westhoff, Lianne Wijgergangs, Claudia Kantelberg, Julia van Zutven, Chloë Donkers, Michelle de Koning, Floortje van Oss en Kimberly van Schijndel reden in Speed een nette kür, van de zijlijn bekeken door trainer Marcel Wijgergangs.

Klik hier voor het filmpje
 
 

Wedstrijd Jeugdkwartet

De jongere editie van de viertallen, maximaal 16 jaar mogen de rijd(st)ers zijn. Ook hier had de Oude Molen 2 kwartetten uitgezonden.

 

Jeugkwartet II

IMG_6360  IMG_6386
reed met Michelle de Koning, Nakeysha Habraken, Kimberly van Schijndel en Chloë Donkers zij reden als tot leven gekomen paspoppen After Closing Time. Van de zijlijn keken reserverijdster Jill Donkers en trainers Shirley Westhoff, Birgit van Berlo en Irene van den Eijnde heel tevreden toe.

Klik hier voor het filmpje
Jeugdkwartet I
IMG_6525  DSC_0740
reed met Janne van Lieshout, Lianne Wijgergangs, Djailey Habraken en Floortje van Oss het nummer Yellow Cab. Als stoere taxichauffeuses in New York reden zij een hele goede wedstrijd. Van de zijlijn keken reserverijdster Kimberly van Schijndel en trainsters Sandra Gordijn en Femke van Rosmalen gespannen toe.

Klik hier voor het filmpje
Hiermee zat het erop voor de teams van RC De Oude Molen, en kon er nog relaxed gekeken worden naar de wedstrijd Grote Groepen. Door dat de behaalde plaats meteen al bij het geven van de punten bekend wordt, is de prijsuitreiking alleen nog leuk, maar niet meer spannend.

 

Rond tien voor 9 in de avond verschenen alle deelnemers van het Kampioenschap op de baan voor de prijsuitreiking. Het was een prachtige bonte verzameling van alle prachtige kostuums die die dag de revue hadden gepasseerd.

 

Prijsuitreiking:

 

Kleine Groepen

 1. Rolling ‘90
  2. KRC Rolling
  3. RC De Oude Molen

Jeugd Groepen

 1. Olympia
  2 RC De Oude Molen I
  3. KRC Rolling
  6. RC De Oude Molen II

Kwartet

 1. Rolling’90
  2. KRC Rolling
  3. RC De Oude Molen I

  4.RC De Oude Molen II

Formatie

 1. Rolling ’90
  2.  RC de Oude Molen

Jeugdkwartet

 1. KRC Rolling 2. Olympia
  3  RC De Oude Molen 1
  5.RC De Oude Molen II

 

Vijf bekers gingen mee naar Beek en Donk. De club mag zeker tevreden zijn met dit resultaat. Vooral gezien de zeer goede sfeer in het team en bij de supporters. Ook de inzet en de motivatie van het hele team is formidabel!

 

Het is nu even afwachten met welke teams we eventueel gaan deelnemen aan het EK op 30 april t/m 2 mei in Bremerhaven (Duitsland).

 

Rijdsters, trainers, begeleiders, supporters en chauffeurs: Het was formidabel!