R.C. De Oude Molen

Geslaagd NK voor RC De Oude Molen


RC De Oude Molen sleept vijf podiumplaatsen binnen tijdens het Nederlands Kampioenschap Kunstrolschaatsen, die afgelopen weekend 24 en 25 juni plaatsvond in Mierlo. De vele trainingsuren die er bij de een wat beter uitkwamen dan bij de ander zijn beloond en over het algemeen kan iedereen tevreden zijn over haar prestatie.

Zaterdag begon het NK met de figuurwedstrijden. De wedstrijd cadet, waaraan Michelle de Koning deelnam, en de wedstrijd jeugd, waaraan Chloë Donkers deelnam, waren tegelijk en zij hebben beide een nette score neergezet. Zij eindigde beide in hun klasse op de tweede plaats.

Hierna was de wedstrijd senioren figuren waaraan Birgit van Berlo deelnam. Zij maakte helaas een grote fout in een van de vier figuren, maar door zichzelf toch te bewijzen in de overige drie figuren eindigde ze alsnog op een derde plaats. Als laatste nam ook Cloë de Ridder deel aan de figuurwedstrijd in de klasse mini. Zij liet ook nette figuren zien, wat ook zeker werd beloond met een welverdiende derde plaats.

Na de figuurwedstrijden op zaterdag werden ook nog de korte küren gereden. Michelle de Koning deed hieraan mee in de klasse cadet, maar liet helaas hier wat puntjes liggen. Op zondag heeft ze dit helemaal goed gemaakt tijdens haar lange kür waarmee ze naar een vierde plek steeg.

Marloes Kluijtmans heeft deelgenomen in de klasse senioren en naar kunnen gepresteerd. Hiermee eindigde zij op een derde plaats.

De zondag van de wedstrijd stond geheel in het teken van het onderdeel vrijrijden. Naast de lange küren van de ‘oudere klassen’ waren ook de wedstrijden supermini en mini, die maar één kür hoeven te rijden. In de klasse supermini deden Laura Jacobs en Saar Willems mee en eindigde achtereenvolgens op de vierde en vijfde plaats. In de klasse mini deden Naïla Raaijmakers, Cloë de Ridder, Anouk Verbugt en Laura van Zelst mee. Zij eindigde achtereenvolgens op de zesde, zevende, achtste en negende plaats. Het niveau in beide klassen ligt vrij hoog, dus zij mogen trots zijn op het resultaat.

Volgend weekend zal het Nederlands Kampioenschap voorgezet worden in Moerkapelle voor het onderdeel dans.