R.C. De Oude Molen

Nederlands Kampioenschap Kunstrijden 2017

De voorbereidingen voor het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden zijn in volle gang. De laatste training voor figuren en vrijrijden zit erop. Zij laten aankomend weekend, 24 en 25 juni, zien waar ze het hele jaar voor getraind hebben. Iedereen heeft zich in de selectiewedstrijden kunnen plaatsen voor het NK, wat al een prestatie op zich is. Een weekend later is het de beurt aan de dansers, het weekend van 1 en 2 juli.

Zaterdag begint de dag met de figuurwedstrijden. Als eerst zal Chloë Donkers deelnemen in de klasse Jeugd en tegelijkertijd zal ook de klasse Cadet zijn, waaraan Michelle de Koning deelneemt. Chloë rijdt maar in een klasse waarin maar twee rijdsters zich geplaatst hebben, maar toch blijft het spannend. In de trainingen gaat het goed en hopelijk laat ze dit voor de jury ook zien. Michelle presteert vaak goed voor de jury, hoewel ze vorige wedstrijd wel een grote fout maakte. Hopelijk gaat het nu zoals we van haar gewend zijn. Hierna komt de klasse senioren, waaraan Birgit van Berlo deelneemt. Zij is onderdeel van het deelnemersveld van zeven personen. De laatste selectiewedstrijd was het spannend en lag de uitslag dicht bij elkaar, dus het blijft een verassing wat in deze wedstrijd zal gebeuren. Ook Cloë de Ridder zal deelnemen aan de figuurwedstrijd. Zij komt uit in de klasse mini’s. Ook zij heeft een goede voorbereiding gehad en dat gaat vast goedkomen in de wedstrijd.

De tweede helft van de dag zullen de korte küren zijn. Michelle de Koning zal hier weer op de baan verschijnen in de klasse cadetten. En als laatste van de dag Marloes Kluijtmans in de klasse Senioren. Hopelijk is tegen die tijd de sporthal nog niet veranderd in een sauna en kunnen zij een goede kür laten zien.

Zondagmorgen begint de dag met de klasse supermini, Laura Jacobs en Saar Willems delen hieraan mee. De laatste selectiewedstrijd blonk Saar uit met een derde plaats, wat nu wel weer heel leuk zou zijn. Hierna de klasse mini, waarin RC De Oude Molen goed gerepresenteerd wordt door maar liefst vier rijdsters. Laura van Zelst, Naïla Raaijmakers, Cloë de Ridder en Anouk Verbugt zullen in het deelnemersveld van negen deelnemen. Michelle en Marloes komen deze dag terug naar Mierlo voor de lange kür. Voor Marloes is de lange kür niet haar favoriet, maar voor alsnog houden we het vertrouwen erin. Hiermee zal ook het Nederlands Kampioenschap figuren en vrijrijden afgesloten worden en zullen de rijdsters en trainsters daarna gezellig het seizoen afsluiten bij Pluk.

Een weekend later wordt het Nederlands Kampioenschap voorgezet voor het onderdeel dans. Hiervoor hebben Naïla Raaijmakers, Cloë de Ridder, Floortje van Oss, Kimberly van Schijndel en Julia van Zutven zich geplaatst. Hierbij zullen Naïla en Cloë uitkomen in de klasse mini. In deze klasse moeten zij twee verplichte dansen uitvoeren, de waltz en de tango. Bij de tango zit het temperament er zeker in bij deze dames. Floortje en Kimberly komen uit in de klasse cadetten. Bij de cadetten moeten zij naast twee verplichte dansen ook nog een vrije dans uitvoeren. Hierin kunnen zij zich goed onderscheiden ten opzichte van de rest, waarin ze bij de laatste wedstrijd ook nog een paar plaatsjes omhoog wisten te komen. Julia komt uit in de klasse junioren. In deze klasse wordt maar één verplichte dans uitgevoerd. Hiernaast ook nog een style dans, deze bestaat voor een deel uit een verplicht onderdeel en het andere deel is vrij. Hierin wordt wel een bepaald genre verwacht wat dit jaar de blues is, voor sommige leuk, zodat ze uit hun comfort zone moeten gaan. Als laatste de vrije dans, wat de laatste wedstrijd ook heel goed ging, dus deze keer vast weer.
Wij wensen alle rijdsters, trainers en ook de andere verenigingen veel succes en plezier tijdens deze weekenden!