R.C. De Oude Molen

Het rolde lekker in d’n Ekker Achter de schermen bij de KerstROLLERshow

Na maanden van voorbereiden was het weekend van de KerstROLLERshow aangebroken. In de aanloop er naar toe is er bikkelhard getraind, gebouwd, geglitterd, gedacht, veranderd en gewerkt. Alles komt samen in dit weekend. Rolt het weer lekker? Een kijkje achter de schermen bij een mega produktie.

Donderdag en vrijdag werd alles verplaatst naar d’n Ekker en kon de opbouw van het rolschaatstheater beginnen. Met vereende krachten maakten de mensen van RC De Oude Molen weer heel veel mogelijk.
Zaterdagochtend begon het met trainingen op de baan. De oudste rijdsters eerst en langzaamaan kwamen er steeds meer binnen gedruppeld tot de hele ploeg compleet is. Ondertussen werd er nog volop gebouwd aan de omlijsting, het theater en het decor. Licht, geluid, alles wat beweegt werd getest. De beveiliging checkte alles nog maar eens een keer.

De meeste rolschaatsers rijden in meerdere nummers, sommigen zelfs in heel veel nummers. Bij ieder nummer hoort een mooi kostuum, vol van glitters, toefjes en met allerlei accessoires. Om het omkleden te stroomlijnen is er veel hulp nodig in de kleedkamers, daar komen de “kleedmoeders” heel goed van pas. Vriendinnen, oud-leden zijn ook uitstekende “kleedmoeders” blijkt na het voorstelrondje. Voor aanvang is er een uitgebreide kennismaking en uitleg. De generale is er om te oefenen… spanning…

Voor de generale kan beginnen is het altijd hectisch, overal gebeurd van alles, want er zijn nog heel veel laatste dingetjes die nog even af moeten.

Bij de generale is het nog een zoeken, hoe rijden de nummers op deze vloer. Wennen aan de grotere baan, en toch wat stroever rijden als in eigen rollerhal. Hard werken voor de rolschaatsers…

Kloppen de nummers? Loopt alles goed? Kunnen we door? Is iedereen op tijd omgekleed, en staan ze op tijd klaar? Gaan de wolken omhoog, of naar de zij? Hoe moet het met de volg spots? Klopt het licht en geluid?
Zoveel vragen die uitgetest worden tijdens de generale. Als toeschouwer zou je denken, Huh? Maar de rust en gezelligheid die ondertussen hangt geeft ook het gevoel van dat komt wel goed.

Na de generale is het gezellig eten in commanderij, lekkere bami, nasi, met wat lekkers erbij. Het is goed vertoeven bij RC De Oude Molen.

En dan de haren in de vlecht, de schmink op het gezicht, en alles in de startblokken voor de eerste voorstelling.
Het publiek stroomt toe, neemt plaats op de tribune en geniet.

Ondertussen is het een gestroomlijnde vereniging, alles loopt weer op rolletjes. De rolschaatsers staan op tijd opgesteld voor het volgende optreden. De jonge kinderen worden prima begeleid, en de meer ervarene weten exact hoe het gaat. Het is een gesmeerde machine achter de schermen.

Ook zondag lopen de twee voorstellingen op rolletjes. Alles klopt, en het is nog gezellig ook. De balletgroep uit Nijkerk geniet met volle teugen, geweldig om dit mee te mogen maken, vinden ze. “Wat een prachtig evenement!”
Loterij, garderobe, catering, attributen, kostuums, het is weer een schitterend geheel. En de mensen op de tribune genieten 3 maal van een geweldige Show, en op de gang rijden de wieltjes…

Na 3 maal daverend applaus is het weer tijd voor het opruimen. Ook hier rolt het treintje van de Oude molen fantastisch. Iedereen vind zijn taak, en in korte tijd wordt er heel veel werk verzet, alles opgeruimd, terug naar eigen hal.

Maandagavond, in de eigen kantine, uitzakken, nabuurten, nagenieten… Het rolde weer fantastisch! Wat zullen we voor de volgende editie eens gaan bedenken?

Maar eerst genieten van fijne Kerstdagen en dan op naar een fantastisch rollend 2017!

Liesbeth van Berlo