R.C. De Oude Molen

The 4 Seasons KerstROLLERshow 2016

Zaterdag 17 en zondag 18 december trakteerde RC De Oude Molen haar publiek op een wervelende rolschaatsshow.

Vele vrijwilligers hebben sporthal d’n Ekker verrassend veranderd in een grandioos rolschaatstheater met een geheel nieuw decor. Al voordat de show begint is het genieten van de mooie sfeer. Bloemen, dieren, bomen, wolken, vogels er is van alles te zien. Rondkijken, programmaboekje bekijken en wachten op de begintune. Het licht in de zaal dooft, het spotlicht gaat aan…
Welkom bij de KerstROLLERshow van RC De Oude Molen!

Gastvrouwen Birgit en Alisha heten iedereen welkom om met de rolschaatsclub te genieten van alles wat er in de vier seizoenen te beleven valt.

In het prachtige theater hangen twee wolken, als een wolk omhoog gaat zien we dames in mooie jurken, in vier verschillende tinten. De dames van de grote showgroep dansen de seizoenendans, met een impressie van alle jaargetijden openen ze op fraaie wijze de show.

In de lente wil iedereen weer wat extra bewegen om de kilootjes kwijt te raken, de 14 dames van jeugdteam 2 weten daar wel raad mee. Ze gaan ons voor in rappe aerobicsmoves, snel, flitsend in fleurige kleuren. Allemaal meedoen en je bent zo weer in shape.

De jonge rijdsters verdwijnen achter de wolken en daar verschijnen meteen weer 6 nieuwe dansers in wonderbaarlijke outfit. Ze dansen de dans van de ontpoppende bloemen. Het begint met hoge rokjes, die een mooie verrassing verbergen.

Vivaldi brengt de wisseling van het seizoen naar de zomer. Zon, vakantie, terrasjes, alles kan en alles lijkt mooier als de zon schijnt. Vol passie brengen de vier dames een sensationele zomergroet. Een technisch sterk nummer over in de knoop raken en ontwarren.

Lekkere geuren van de zomer, wil je bewaren en in een flesje stoppen om later te gebruiken. Lekker ruiken is een feest, en deze negen dames maken er een super feestje van, lekker hip.

Herfst is de tijd van vallende bladeren, herfstbuien, paddenstoelen, pompoenensoep en griezelen bij Halloween. De 21 jongste leden van de rolschaatsclub weten hier een prachtig feestje van te maken met heksen, spoken, spinnen, trollen, Dracula en elfjes.

Fiorella danst een dans op spitzen. Regelmatig is ze gastdocent bij de club als er gewerkt wordt aan houding en expressie. Nu laat ze een moderne klassieke balletdans zien.

De dames van de grote showgroep rijden in formatie een heel pittige herfststorm. En al begint het vrij rustig, haast je, zo’n storm bevat altijd verrassende onderdelen. Ritme, tempo, samenwerking, formatie rijden is een prachtige tak van de rolschaatssport.

In de winter waggelen elf pinguïns het winters tafereel op en ze brengen een vrolijke sfeer met een dans vol humor en lol.

Roldansen is één van de takken van de rolschaatssport. Uit Zaandam komt Tyler wel eens een gastles geven aan de roldansers van de club. Nu danst hij winter, en laat ondertussen zien dat rolschaatsen ook zeker voor jongens en heren hartstikke leuk is.

Kerstelfen brengen mooie kerstgroeten, een gezamenlijk Kerstnummer van alle leden van de club. Met Kerst delen ze kadootjes met elkaar en gaan met z’n allen in een lange sliert over de baan, Vrolijk Kerstfeest!

Inmiddels is het even tijd voor een korte pauze, alle indrukken op je in laten werken en samen bedenken wat nu het allermooiste was. Lotjes van de loterij kopen om kans te maken op mooie prijzen en de club te steunen. Een lekker hapje en een drankje, dan snel vol verwachting terug naar de tribune.

Het tweede deel van de voorstelling wordt geopend door de dames van de grote groep die een sfeerimpressie geven van alle vier de seizoenen. Het begint koud in de witte winter en wordt warm van de zomer.

Het begin van de lente is een feestje met de mini’s, vrolijke meisjes, kikkers, bijtjes alles komt voorbij in een mooi lentefeest.
 

De voorjaarsschoonmaak is een mooie klus voor de junioren, alle ramen open en met veel ritme door het hele huis, zo wordt het schoon in alle kieren.

Twee dames maken het karwei af, gehuld in unieke dweilen en ander schoonmaakmateriaal draaien zij vol humor een unieke act. Zo’n schoonmaakteam wil iedereen wel in huis.

Na de lente komt de zomer. Helemaal uit Nijkerk komen de leerlingen van balletschool Fiorella om een zomerse dans op de balletschoenen te brengen.
 

Jonge meisjes op balletschoentjes, jonge meisjes op rolschaatsen, vrolijke muziek, ze brengen de zomer vol op de baan. En zomer met lekker vakantie, naar een warm strand, lekkere drankjes drinken en ‘s avonds dansen in de disco. Super lief.
 

En voor je het weet is er weer de herfst met wispelturige buien en voor sommige stemmingswisselingen.
De dames van de kleine groep gaan op zoek naar zichzelf, alleen of toch met de hulp van een vriendin. Zo’n nummer waarbij de dans en de muziek je meeneemt, moet je voelen…

Van die herfstige regenbuien, wordt je chagrijnig of ga je zingen en dansen in de regen? Neem een voorbeeld aan drie van de jongste talentjes van de rollerclub. Zij maken een schattig dansje en je hebt er weer helemaal zin in.

Lekker op de bank met een filmpje op. Zwart-wit? Of toch kleur? Voor het jeugdige viertal is alles mogelijk. Kijk en geniet van een nummer vol verve, humor en alles wat tv te bieden heeft.
 

De kracht van de winter vertolken is voor Marloes geen probleem. Een ijskristal klein, en samen met vele kristallen maken ze een sneeuwberg. Zo ook de technische Kür van Marloes, van kleinste detail tot grote sprong, een krachtige kür waarmee ze menig jury weet te imponeren.

In het enorme slotnummer wisselen groepen, en solo’s elkaar af in een prachtig winters festijn. Alle leden van klein tot groot gehuld in mooie witte kostuums vol glitters, als waren het sneeuwvlokjes. Ze dansen en dwarrelen op mooie klassieke kerstmuziek in dit prachtig slotspektakel waar natuurlijk de lichtjes en grote jurken niet ontbreken. Een schitterend slot van een prachtige voorstelling.

RC De Oude Molen en al haar vrijwilligers bedanken iedereen die deze show mede mogelijk heeft gemaakt, en wenst iedereen fijne feestdagen en een fantastisch rollend 2017

Met dank aan de foto’s van:
Marcel v.d Kerkhof
Jan Ebben
Theo Schepers

En de film: TV Meierij