R.C. De Oude Molen

Ingrid 2de op de NRB-Cup

IMG_3946
Op zaterdag 4 oktober werd in Nieuwegein om  de NRB-cup gestreden. Dit nationaal kampioenschap voor Promo-klasses begon met de figuren voor de Promo A. Nakeysha Habraken vond haar figuur niet zo gaan, omdat ze een paar keer van de lijn ging. Daarna was het de beurt aan Arianne Lopreiato en Chloë Donkers in de Promo B. De 3 figuren voor Chloë gingen redelijk, en voor Arianne iets minder. Dat leverde Chloë een plaatsje op het podium op, zij werd 3e en Arianne 5 e.
IMG_3644

Bij de Promo D had Dylona van Kaathoven haar laatste technische wedstrijd. Dat ze laatste tijd iets minder trainde voor het figuren was te merken in haar opmerking tijdens het inrijden. Haar “Ik ben moe, zoveel rondjes heb ik in de training nog nooit gemaakt”, werd dan ook met gelach ontvangen.

Vervolgens mocht Nakeysha haar best doen bij de verplichte dans, de Skaters March. Deze had ze samen met Jill buiten nog even geoefend. Tijdens de wedstrijd bleek dat toch iets te weinig te zijn geweest, ze kreeg heel lage punten.
IMG_3576

Na de opening ging de dag verder met de Promo D korte kür en Ingrid Biemans en Dylona  reden een goede wedstrijd.
IMG_3506

Bij de Promo A lange kür mocht Nakeysha voor de 3e keer aantreden. De sprongen gingen goed en alleen met de zitpirouette viel ze. Ze werd uiteindelijke 4e in de combinatieprijs. (Bij Promo A is er geen afzonderlijke prijs per discipline.) Daarna kwam de  Promo B lange kür. Ook hier vielen de prestaties van Arianne tegen. Chloë daarentegen reed een hele goede kür met bijna sprongen op achteruit, zelfs de axel. Alleen de dubbelspot was niet rond. Ze werd daarvoor beloond met een 6e plaats. Arianne werd 13e. In de combinatie werd Chloë 3e en Arianne 5e.
IMG_4047

Bij Promo C lange kür was het de beurt aan zus Djailey Habraken die, zoals ze zelf verwoordde :”Het ging niet naar verwachting, maar ik ben mijn kür niet vergeten!”, het iets minder deed. De pirouettes gingen ook wel redelijk, maar toch werd ze slechts 6e.
IMG_4024

En tenslotte mochten Dylona en Ingrid weer voor hun lange kür. Ingrid had een heel nette kür gereden, zonder te vallen. Ze haalde de 2e prijs. Ook Dylona reed netjes en werd 3e. Ze sloot haar laatste technische wedstrijd af met de 1e plaats bij de combinatie!
IMG_4031

Maar dat is niet heel bijzonder, als er maar 1 persoon mee doet….

 

IMG_3979      IMG_4060
UITSLAGEN NRB CUP