R.C. De Oude Molen

SkateSwing viert tienjarig jubileum met een knaleditie

 

 poster aangepast versie 4-10-2014 voor de site

Stralende gezichtjes met rode blosjes op de wangen. Kinderen die volop in actie zijn en veel plezier maken met hun vrienden en vriendinnen, een gezellige drukte in de kantine. Dat krijg je te zien als je binnenloopt bij de SkateSwing van RC De Oude Molen in Beek en Donk. Zaterdag 25 oktober viert de crew vrijwilligers het 10 jarig bestaan van de Rollerdisco, met een knaleditie.

Marcel Wijgergangs en Marcel van de Laar bedachten 10 jaar geleden de allereerste editie van de SkateSwing. Het skaten en skeeleren was in die tijd razend populair, en de twee heren vonden dat rolschaatsvereniging De Oude Molen ook een skate-tak moest hebben. De skatelessen die ze organiseerden werden druk bezocht. Iedereen wilde graag goed de techniek van het rijden, remmen én vallen leren voor men de straat op durfde. Marcel en Marcel wilden ook een stuk ontspanning aanbieden en zo werd het idee van een Rollerdisco geboren. Maar het moest natuurlijk wel onder een pakkende originele naam: De SkateSwing!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wordt jij in oktober ook 10 jaar?

Meld je dan nu aan om samen met de jarige SkateSwing te feesten.

Je krijgt je Sk8Card helemaal gratis!

 

In oktober 2004 werd de eerste avond georganiseerd. Enorm druk was het nog niet, maar de club zag de mogelijkheden van zo’n gezellige actieve avond. In de beginperiode waren vooral de eigen leden en de mensen die skateles volgden de bezoekers van de SkateSwing. Maar al snel groeide de groep bezoekers en steeds meer kinderen wisten de weg naar de SkateSwing te vinden. Een gouden vondst was de Sk8Card. Met deze kaart van maar €5,95 is zowel de entree betaald, als 4 maal iets lekkers halen bij de bar. De Sk8Card is nog steeds erg in trek bij alle bezoekers, en ideaal voor de ouders die precies weten wat zo’n actief avondje kost. Het is onder andere uitermate geschikt voor een leuk en betaalbaar kinderfeestjes.

DSC_0460

In de afgelopen 10 jaar is de SkateSwing uitgegroeid tot een begrip onder de jeugd van Laarbeek en wijde omgeving. Er zijn ontelbare kinder- en jeugdfeestjes gevierd met verjaardagen, met de buurt, van bedrijven, kortom groepen in alle soorten waren en blijven van harte welkom bij de SkateSwing. De aankleding, indeling en bezetting van de disco is een grote uitnodiging voor de jeugd om volop te genieten op de wielen, en bovendien zijn er allerlei plekjes om even bij te kletsen en veel lol te maken. Er zijn wat volwassenen op de baan om erop toe te zien dat alles goed gaat, en om de jeugd te helpen over de springschansen te gaan of vette moves te maken. Want dat je op skates ook leuk kunt swingen kun je altijd van de Marcels leren.

DSC_0542

Vanaf het eerste uur is er een vaste groep vrijwilligers betrokken bij de SkateSwing. ’s Middags verbouwen ze de rollerhal tot super-disco. Prachtige decordoeken, een discotheek, disco- en laserlichten, een loungebank en springschansen maken er een fantastisch geheel van.

Een avondje naar de SkateSwing is iedere keer weer voor alle bezoekers een heerlijk uitje. Want ook voor de ouders is er gezelligheid te vinden in de kantine net naast de baan. De groep vrijwilligers die de SkateSwing mogelijk maakt is na deze eerste tien jaar nog steeds razend enthousiast om er een prachtig feest van te maken. Zaterdag 25 oktober organiseren ze een speciale SkateSwing om dit jubileum te vieren.

 

DSC_0505

Ook deze jubileumeditie van de SkateSwing is te vinden in de Rollerhal van RC De Oude Molen aan de Lage Heesweg in Beek en Donk. De avond begint om 19.00 uur, en is om 22.00 uur afgelopen. Breng zelf je skeelers, skates of rolschaatsen mee. Je kunt vooraf je kaarten reserveren via deze website.

DSC_0492   DSC_0490

Drijvende kracht achter het succes van de SkateSwing is de groep vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken, want er komt best wel het een en ander bij kijken. Zoals het plannen van de data, het regelen van de crew van de avond, de reserveringen bijhouden, inkoop voor de kantine, promoten, het maken van foto’s, onderhoud van de materialen, uitzoeken van de muziek voor in de discotheek, de opbouw, de baanwacht, de kantinemensen, de kassa en na afloop het opruimen.

De meeste vrijwilligers zijn al vanaf het eerste uur betrokken, en blijven het met veel liefde en plezier doen, want het is superleuk!

 

Deze mensen maakten en maken het mogelijk: Marcel, Marcel, Inge, Lonneke, Peter, Toon, Liesbeth, Astrid, Vincent, Jordy, Wietse, Jelle, Rini, Mario, Ellen, Paul, Cor, Reginald, Melanie, Marie-Jose, Anja, Wim, Marion, leden die af en toe bijspringen om te helpen achter de bar, en al die anderen!

Een dikke vette proficiat

Heel veel plezier met de jubileumSkateSwing

 

poster aangepast versie 4-10-2014 voor de site