R.C. De Oude Molen

Trainen met Jeugdkwartet 2

   DSC_0497

 

Na het NK en EK Show is er wat veranderd aan de wedstrijdreglementen. Onder andere een verhoging van de leeftijd voor de Jeugdkwartetten, en de mogelijkheid voor verenigingen om 2 Jeugdkwartetten naar de wedstrijd te sturen. Superleuk natuurlijk, want het publiek krijgt meer wedstrijd te zien, en meer rijdsters krijgen de mogelijkheid om in een Kwartet te rijden. Voor het eerst heeft RC De Oude Molen een Jeugdkwartet 2, reden genoeg om een kijkje te nemen bij de training.

Door de verhoging van de leeftijdsgrens van 14 jaar naar 16 jaar kregen wat oudere rijdsters de mogelijkheid om nog in het Jeugd Kwartet te gaan rijden of te blijven rijden. Maar voor een aantal rijdsters betekende dit dat zij het Jeugd Kwartet moesten verlaten. Dat was natuurlijk heel erg jammer voor deze rijdsters, zeker omdat ze al een aantal jaren een Kwartet reden. Gelukkig is er dus ook het tweede Jeugdkwartet, zodat er volop gelegenheid is om te rijden in een kwartet. En dat is echt een bijzondere tak van het Showrijden. Met een groepje van 4 de hele baan vullen en het publiek en jury zien te verrassen en te vermaken.

Het Jeugdkwartet traint voor het NK-Show, wat in januari gereden gaat worden. Tijdens de KerstROLLERShow presenteren zij het nummer aan publiek en clubgenoten, evenals alle andere NK-nummers.

DSC_0492

De training

Zij trainen op de vrijdagavond, voor het jeugdkwartet 1. Bij binnenkomst hoorde ik al een heel leuk up tempo nummer wat lekker in het gehoor ligt. En ik zag een enthousiaste groep meiden die veel plezier beleefden met de training. Alle ingrediënten voor een succesvol Jeugdkwartet! Toen er een flinke heupbeweging aan te pas moest komen, lagen niet alleen de rijdsters maar ook de trainsters in een deuk. Maar naast het lachen werd er ook keihard gewerkt aan de passen en choreografie.

Wat ik zo leuk vind aan dit nieuwe Kwartet is dat er drie jonge nieuwe trainsters voor deze groep staan. De volgende generatie trainsters is in aantocht.

DSC_0481

Na afloop van de training had ik een klein gesprekje met het team.

Over het thema wilden ze nog niets kwijt, dat moest nog even een verassing blijven. Vanaf mei/juni zijn ze aan het trainen. Voor sommige rijdsters is het kwartet rijden al gesneden koek, maar voor een aantal is het nieuw. Het is fijn om met een kleine groep te rijden, je staat elkaar niet in de weg maar de foutjes zie je wel veel sneller. Nakeysha, Kimberly, Michelle, Chloë en Jill vinden het heel leuk met Irene, Shirley en Birgit. het leeftijdsverschil is klein en ze hebben veel plezier met elkaar.

Voor de trainsters is het maken van een nieuw wedstrijdnummer een leuke nieuwe uitdaging, waarmee ze een nieuw hoofdstuk toevoegen aan mooie rolschaatscarrières. Ze rijden allemaal zelf in diverse wedstrijdgroepen en hebben al menig succes geboekt bij Nationale en Europese Kampioenschappen. Maar nu staan ze dan aan de andere kant, en dat is toch even wat anders. Een thema bedenken, muziek uitzoeken, een choreografie maken met mooie lijnen, verrassingen, moeilijke passen en al die elementen die er een wervelend Shownummer van maken. En dan moeten die ideeën overgebracht worden aan de groep. Soms denken ze dat wat ze bedacht hebben te moeilijk is maar na wat oefenen merken ze dat het allemaal goed komt.

Ik ben erg benieuwd, het zag er nu al zeer leuk uit. Ze hebben nog bijna 2 maanden voor de première in de KerstROLLERShow. Na wat ik vandaag gezien heb kan ik alleen maar melden dat het zeker helemaal goed gaat komen!

DSC_0479

Dames en heren toeschouwers, dit bijzondere nummer gaat waarschijnlijk in het eerste deel van de Show gereden worden. En terwijl iedereen dan geniet van vier jonge dames op de baan, met iets van rood in hun prachtige kostuums, staan er drie trainsters met zweet in de handen te kijken of het allemaal zo oogt zoals zij het bedacht hebben.

Heel veel succes en plezier verder met de trainingen, maak er iets moois van!

DSC_0497

Foto

Rijdsters: Kimberley van Schijndel, Michelle de Koning, Chloë Donkers, Nakeysha Habraken en Jill Donkers(reserve).

Trainsters: Irene van den Eijnde, Shirley Westhoff en Birgit van Berlo.