R.C. De Oude Molen

Internationale klasse wedstrijd Figuren en Vrijrijden

Tien rijdsters van RC De Oude Molen reden het weekend van 25 en 26 maart mee met de A-klasse wedstrijd in Valkenswaard voor de onderdelen figuren en vrijrijden. Stuk voor stuk hebben de rolschaatsters laten zien wat ze kunnen en hier en daar kleine leermomenten meegenomen. In de A-klasse rijden betekend dat je in de hoogste klasse van Nederland rijdt, per leeftijd categorie natuurlijk. De trainsters en rijdsters zijn trots op de behaalde resultaten en hopen dit voort te kunnen zetten tijdens de volgende wedstrijden.

Zaterdag mocht Cloë de Ridder als eerste haar wedstrijd figuren rijden in de klasse mini. Hierbij gaat het vooral om controle van je lichaam, maar zeker ook die van de zenuwen. Cloë pakte net naast het podium en eindigde op de 4e plaats.

In de klasse supermini reden Saar Willems en Laura Jacobs mee met het onderdeel vrijrijden. Zij lieten een nette kür zien met moeilijke sprongen, pirouetten en passen. Laura eindigde op de 4e plaats en Saar op de 5e plaats.

Diezelfde dag nog verscheen Cloë weer op de baan, maar nu met nog drie andere clubgenootjes: Naïla Raaijmakers, Anouk Verbugt en Laura van Zelst. Zij deden mee in de klasse mini vrijrijden. Zij zijn net een jaar ouder dan Saar en Laura, dus starten een klasse hoger. Behalve leeftijd zitten er dan ook weer extra moeilijke eisen aan de kür. Ze hebben er hard voor getraind en dit ook laten zien aan de jury. Cloë werd 6e, Naïla 7e, Anouk 8e en Laura 9e.

Het weekend werd op zondag afgesloten met de klassen Cadet tot en met Senior. Michelle de Koning deed zowel met figuren als met vrijrijden mee in de klasse cadet. De jury leek Michelle niet veel te doen, want haar figuren gingen super goed en ze eindigde op de 2e plaats. Haar küren gingen ook netjes en daarmee eindigde ze op de 5e plaats.

Chloë Donkers reed voor het eerste jaar in de klasse Jeugd figuren. De zenuwen kwamen helaas opduiken, waardoor ze minder heeft laten zien dan in de training. Desondanks wel een mooie 2e plaats, met maar weinig verschil ten opzichte van haar concurrent op de eerste plaats.

Hierna was Birgit van Berlo aan de beurt, voor haar ook het eerste jaar in een nieuwe klasse. Ze liet nette figuren zien en werd hiermee beloond met een 3e plaats.

Als afsluiter Marloes Kluijtmans, die nette küren heeft laten zien in de klasse Senior vrijrijden. Marloes eindigde op de 3e plaats.

De eerste wedstrijd van het seizoen zit er weer op, iedereen kan weer hard aan de bak voor de volgende!