R.C. De Oude Molen

Internationale klasse roldansen Bergen op Zoom


In het weekend van 18 en 19 maart werd de eerste roldanswedstrijd van het seizoen gereden. Naïla, Cloë, Kimberly, Floortje en Julia mochten laten zien waar ze de afgelopen tijd zo hard voor hebben getraind. In januari zijn 5 van onze leden geslaagd voor de test om deel te nemen aan de hoogte categorieën. Dit betekend dat zij 2 voorwedstrijden rijden en een Nederlands Kampioenschap.
Op zaterdag begon de dag voor de mini’s. Cloë en Naïla deden in deze categorie mee. Voor Cloë was het de eerste keer dat ze deelnam aan een danswedstrijd, dat is natuurlijk extra spannend. De mini’s hebben 2 verplichte dansen; een tango en een waltz. Ze begonnen de wedstrijd met de waltz en dat is zeker niet de minste dans. Een erg moeilijke telling en dan ook nog eens een moeilijk patroon. Dit was wel even wennen op zo’n grote baan in Bergen op Zoom. In totaal heb je maar 2 minuten om je dans in de rijden dus je hebt niet zo veel tijd om te wennen aan een andere baan. Na de waltz was de spanning alweer wat gezakt en konden ze zich klaar gaan maken voor de tango. Snel van pakje wisselen en weer inrijden. Bij de tango is het belangrijk dat je strakke bewegingen laat zien, dit ging de dames goed af. Shirley is tevreden en weet waar aan gewerkt moet worden voor de volgende wedstrijd. Naila behaalde de 10e plaats en Cloe de 12e plaats.

Zondagmorgen om 7.00u was het tijd om te vertrekken voor Kimberly, Floortje, Julia en Shirley. De dag begon voor Julia met de verplichte dans. Julia kwam uit bij de junioren, dit is een erg sterke klasse. De verplichte dans van Julia ging erg goed, ze straalde op de vloer. Na de junioren waren Floortje en Kimberly aan de beurt bij de cadetten. 2 verplichte dansen mochten ze laten zien, een waltz en een tango. Het is erg lastig voor ons om de patronen meteen goed te leggen op een grote baan. De verplichte dansen begonnen met wat foutjes maar de dames probeerden zich weer te herpakken voor de vrije dans. Julia mocht na de cadetten weer aan de slag met haar styledance. Dit is een vrije dans met een verplicht deel er in verwerkt en je moet je ook houden aan een bepaalde muziekstijl. Het was de eerste keer dat Julia dit moest laten zien bij de wedstrijd. Ze begon sterk maar eindige wat onzeker. Toch waren we niet ontevreden en maakte we ons klaar voor de vrije dansen. Floortje zette een goede vrije dans neer. Hier en daar wat wiebels maar over het algemeen was ze erg sterk. Voor Kimberly helaas een wat minder sterke vrije dans. Ondanks de vaart die ze had kwam het er niet uit zoals gehoopt. Floortje eindige op een 10e plaats en Kimberly op de 14e plaats.

De afsluiter was voor Julia met haar vrije dans. Je zag duidelijk dat ze deze dans al goed onder de knie heeft want ze reed hem met veel kracht en overtuiging. Ze eindige op de 5e plaats.
Al met al een druk en spannend weekend voor de dames. Nu weer hard werken voor de volgende wedstrijd.