R.C. De Oude Molen

Internationale wedstrijd RC de Oude Molen

In het weekend van 6, 7 en 8 april vond de internationale wedstrijd ´Saen Trophy´ plaats in Zaandam. Aan deze wedstrijd deden rolschaatsers uit België, Engeland, Duitsland, Spanje, Egypte, Italië en natuurlijk Nederland mee. 11 rijdsters van RC de Oude Molen waren het hele weekend in Zaandam om hier aan mee te doen.

Cloë de Ridder reed met figuren in de klasse espoir. De tegenstanders in deze klasse waren erg sterk. Cloë heeft nette figuren laten zien en heeft hiermee de 11e plaats behaald. Michelle de Koning en Chloë Donkers reden met figuren in de klasse jeugd. Michelle heeft nette figuren laten zien met hier en daar wat kleine foutjes. Chloë heeft helaas niet helemaal laten zien wat ze kan. Michelle is 3e geworden en Chloë 4e.
 

Bij het vrijrijden in de klasse premini reden Floor Martens en Dieneke van Dommelen. Ook hier lag het niveau erg hoog, maar ze hebben zich goed staande weten te houden. Floor is 10e geworden en Dieneke 11e.

In de klasse mini reden Gwenn Gilsing, Laura Jacobs en Saar Willems. Ze hebben alle drie een nette kür laten zien. Gwenn is 11e geworden, Laura 13e en Saar 14e. Bij de espoirs reden Laura van Zelst, Anouk Verbugt en Cloë de Ridders. Ze vonden het super spannend en hebben hierdoor niet helemaal foutloos gereden. Ook waren er hier erg sterke tegenstanders. Laura is 20e geworden, Cloë 24e en Anouk 25e.

Michelle de Koning en Chloë Donkers reden ook met vrijrijden in de klasse jeugd. Michelle heeft een nette korte kür gereden en ook haar lange kür was netjes ondanks dat ze een stukje was vergeten. Chloë is helaas een aantal keer gevallen maar al met al heeft ze toch twee redelijke küren gereden. Michelle is 4e geworden en Chloë 6e.

Bij de senioren heeft Marloes Kluijtmans een nette korte kür gereden, ze stond hiermee op de 1e plaats. Helaas is de lange kür niet goed gegaan en hierdoor heeft ze een aantal plaatsen moeten inleveren. Uiteindelijk is Marloes 3e geworden. Alle rijdsters zijn weer een ervaring rijker en mogen trots zijn op de resultaten.