R.C. De Oude Molen

15 jarig jubileum SkateSwing

Deze maand is het 15 jaar geleden dat de eerste SkateSwing in de rollerhal aan de Lage Heesweg werd georganiseerd.

Marcel Wijgergangs en Marcel van de Laar bedachten de allereerste versie van de SkateSwing. Het skaten en skeeleren was in die tijd razend populair, en de twee heren vonden dat rolschaatsvereniging De Oude Molen ook een skate-tak moest hebben. De skatelessen die ze organiseerden werden druk bezocht. Iedereen wilde graag goed de techniek van het rijden, remmen én vallen leren voor men de straat op durfde. Marcel en Marcel wilden ook een stuk ontspanning aanbieden en zo werd het idee van een Rollerdisco geboren met de pakkende naam: SkateSwing!

In oktober 2004 werd de eerste avond georganiseerd. Enorm druk was het nog niet, maar de club zag de mogelijkheden van zo’n gezellige actieve avond. Al snel groeide de groep bezoekers en steeds meer kinderen wisten de weg naar de SkateSwing te vinden. Een gouden vondst was de Sk8Card (een entreekaart inclusief 4 x een versnapering). Het is de visie van de vereniging om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken daarom is de voordelige entreeprijs al ruim 10 jaar niet gewijzigd.

In de afgelopen 15 jaar is de SkateSwing uitgegroeid tot een begrip onder de jeugd van Laarbeek en wijde omgeving. Er zijn ontelbare kinderfeestjes gevierd en ook buurtverenigingen en sportclubs zijn veel geziene gasten. De aankleding, indeling en bezetting van de disco is een grote uitnodiging voor de jeugd om volop te genieten op de wielen, en bovendien zijn er allerlei plekjes om even bij te kletsen en veel lol te maken. Er zijn volwassenen op de baan om erop toe te zien dat alles goed gaat, en om de jeugd te helpen over de springschans te gaan of speciale moves te maken.

Gemiddeld 100 gasten betekent dat er inmiddels meer dan 12.000 kinderen hebben genoten van dit unieke evenement!

Vanaf het eerste uur is er een vaste groep vrijwilligers betrokken bij de SkateSwing. ’s Middags verbouwen ze de rollerhal tot super-disco. Prachtige decordoeken, een discotheek, disco- en laserlichten, moving-heads , een loungebank en springschans maken er een fantastisch geheel van. De jubileumeditie van 26 oktober staat in het teken van Halloween. Voor alle gasten is er deze avond iets extra’s! Voor de kinderen houden we dit nog even een verrassing en voor de ouders die meedoen of genieten in de kantine zullen we zorgen voor lekkere versnaperingen. Er is een schminkhoek en voor degene die zich graag binnen het thema willen verkleden zijn er mooie prijzen te verdienen.

De SkateSwing is te vinden in de Rollerhal aan de Lage Heesweg 1 in Beek en Donk. De avond begint om 19.00 uur, en is om 21.30 uur afgelopen. Breng wel zelf skates of rolschaatsen mee want die zijn niet te huur. Wil je vanwege de verwachte drukte zeker zijn van toegangskaarten dan kun je reserveren via de website van RC De Oude Molen. Bent u benieuwd? Het team van De Oude Molen heet u van harte welkom op zaterdag 26 oktober.