R.C. De Oude Molen

Klaar voor het Nederlands Kampioenschap Show

Zaterdag 25 januari wordt in het Topsportcentrum van Almere het Nederlands Kampioenschap Showrijden gereden. Met vijf nummers gaat RC  De Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. Het zal vrijwel zeker een spannende dag worden. De Nk-equipe en de supporters van RC De Oude Molen zijn er helemaal klaar voor.

 

Voor de supporters is het dit jaar een makkie. Plekje reserveren in de supporters-bus, blauwe en zwarte kleding, wat toeters en bellen, en een tas vol lekkers. Almere… we komen er aan!

Voor rolschaatsers en trainers was het een langere weg. Nummers bedenken, rijdsters selecteren en met de teams aan de slag. Tijdens de KerstROLLERshow werden de acts gepresenteerd, en bovendien zeer kritisch bekeken. Nog een maand om alles te cleanen, nog een laatste training. Laatste extra glitters en elementen op de kleding. Alles inpakken, goed checken, niets vergeten. En dan: Almere… we komen er aan!

         

RC De Oude Molen gaat in 4 categorieën, met 5 nummers de strijd aan met de rest van Nederland. In het topsportcentrum ligt een parketvloer, en alle 9 deelnemende verenigingen krijgen in de ochtend een korte tijd om de baan te verkennen, en alle nummers een keer te oefenen. De training van het team van RC De Oude Molen is van 11.50 tot 12.20 uur. Daarna is het wachten op de opening.

Inrijden

10.00 – 10.10 uur 10 minuten ZRC Pauwin Zaandam
10.10 – 10.45 uur 35 minuten KRC Rolling Nieuwegein
10.45 – 11.10 uur 25 minuten Ker-Rolls Kerkdriel
11.10 – 11.30 uur 20 minuten Rolling 90 Moerkapelle
11.30 – 11.40 uur 10 minuten Alico Schijndel
11.40 – 11.50 uur 10 minuten Rolling.nl Nieuwegein/Moerkapelle
11.50 – 12.20 uur 30 minuten Oude Molen Beek en Donk
12.20 – 12.55 uur 35 minuten Olympia Mierlo
12.55 – 13.10 uur 15 minuten WKC Winschoten

Om 13.30 uur is de officiële opening, en om 14.00 uur barst de wedstrijd los:

 

Wedstrijd Kleine Groepen

Hier rijden groepen met maximaal 12 rijd(st)ers, met een minimum leeftijd van 12 jaar (meestal ouder). Voorgaande jaren was het niveau in deze groep erg hoog. Publiek en jury kunnen direct gaan genieten. Want ook al is het een wedstrijd, het is erg mooi om te zien wat voor bijzondere thema’s de verenigingen oppikken en rolschaatsend tot leven brengen.

In deze categorie rijden 5 groepen de wedstrijd.

 

Het team van RC De Oude Molen rijdt News Flash

Rijdsters: Birgit van Berlo, Ingrid Biemans, Nicol van den Broek, Irene van den Eijnde, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Marloes Kluijtmans, Maud van Neerven, Ilona Teunissen, Imke Vries, Esmee Wernsen en Lianne Wijgergangs.

Shirley Westhoff geblesseerd aan de kant.

Trainers: Yvonne van Zutven, Marcel Wijgergangs en Marcus Deen

 

Wedstrijd Jeugdteams

In deze poule rijden 9 teams. Op het wedstrijdschema is te zien dat diverse verenigingen hier 2 teams hebben. Bovendien hebben 6 teams de toevoeging NL!

De maximale leeftijd van deelnemers is hier 16 jaar. Voor de NL-teams is er geen minimum leeftijd. Dit geeft verenigingen de kans om ook jonge rolschaatsers de ervaring en het plezier van Showwedstrijden te geven. Voor teams die strijden voor deelname aan EK-Show, is de minimale leeftijd 12 jaar.

 

Jeugdteam 2 (NL) van RC De Oude Molen rijdt The Bucket Soldiers!

Rijdsters: Josseline Blank, Chloë Donkers, Luca Essers, Nakeysha Habraken, Min Hee Jansen, Michelle de Koning, Eva Mikkers, Noortje Mikkers, Floortje van Oss en Kimberly van Schijndel.

Reserve: Jill Donkers en Pleun Willems

Trainers: Maud van Neerven en Sandra Gordijn

 

Jeugdteam 1 rijdt Find Your Light!

Rijdsters: Birgit van Berlo, Nicol van den Broek, Djailey Habraken, Dylona van Kaathoven, Lisanne Kanters, Janne van Lieshout, Shirley Westhoff, Lianne Wijgergangs en Julia van Zutven.

Reserve: Ilya Penninx

Trainers: Ilona Teunissen en Marlou van de Walle

 

Wedstrijd Kwartetten

In deze wedstrijd rijden 6 viertallen. Leeftijd van minimaal 12 jaar.

 

Het kwartet van RC De Oude Molen rijdt Together United

Rijdsters: Birgit van Berlo, Marloes Kluijtmans, Marlou van de Walle en Esmee Wernsen.

Shirley Westhoff staat geblesseerd aan de kant.

Trainers: Yvonne van Zutven en Marcus Deen

 

Pauze (volgens planning van 16.45 tot 17.45 uur)

 

Wedstrijd Cadet Kwartetten

Hier rijden jonge rijd(st)ers van max 14 jaar, in viertallen. Vier teams in deze wedstrijd.

 

Het Cadet kwartet van RC De Oude Molen rijdt Violin Lyrical

Rijdsters: Michelle de Koning, Janne van Lieshout, Ilya Penninx en Kimberly van Schijndel.

Reserve: Eva Mikkers en Floortje van Oss

Trainers: Sandra Gordijn en Femke van Rosmalen

 

Hierna zit de wedstrijd erop voor onze club. Maar ze gaan nog door met de wedstrijd Grote Groepen. Dat is ook altijd erg mooi om te bekijken, en mee te denken wie het mooiste rolschaatsen laat zien.

 

De jury bekijkt alle nummers zeer kritisch, en voorziet het van een score. Met de A-waardering scoren ze de technische inhoud van de act. Met de B-waardering scoren ze de artistieke impressie. Het totaal van de scores, bepaalt de uitslag van de wedstrijd.

 

Circa 19.30 uur volgt de prijsuitreiking en de afsluiting van dit toernooi.

 

Rijdsters, trainers en supporters heel veel succes en plezier!