R.C. De Oude Molen

Mooi Nederlands Kampioenschap Kunstrijden

Het weekend van 21 t/m 23 juni werd het Nederlands Kampioenschap Kunstrijden (NKK) gereden in Mierlo. Het toernooi was uitstekend georganiseerd door gastvereniging Olympia in samenwerking met de Nederlandse Rolschaats Bond (NRB).

 

Er werden wedstrijden Vrijrijden, Figuren en Roldansen gereden, in alle A-klassen. Vrijdagavond werd het spits afgebeten door de Pupillen-A en Aspiranten-A met hun Figuurwedstrijden. Ilya Penninx reed haar Figuren netjes en veroverde de bronzen medaille, bij de Aspiranten-A.

Kimberly van Schijndel en Michelle de Koning behaalden plek 6 en 11 met hun Figuren bij de Pupillen-A.

 

Zaterdag werd het toernooi vervolgd met wedstrijden Roldansen en Figuren. In de klasse Jeugd deden Birgit van Berlo en Dylona van Kaathoven goed hun best, maar het ging helaas niet zoals bij de trainingen. Ze moesten genoegen nemen met plek 5 en 6.

De wedstrijd Figuren Senioren werd door Esmee Wernsen gevolgd vanaf de tribune. Wegens haar blessure kon ze helaas niet deelnemen aan deze wedstrijd.

In het avondprogramma werden alle Korte Küren gereden. Hierbij moeten alle technische elementen in een verplichte volgorde gereden worden. Bij de Junioren reed Natashka Healey een nette Kür, en pakte hiermee de tweede plaats.

Zondag was het al weer de laatste dag van het toernooi. Afwisselend werden wedstrijden Roldansen en de Lange Küren gereden. Bij de Pupillen-A had Floortje van Oss startnummer 1 geloot. Ze reed een nette Kür en pakte de 10de plaats. Michelle de Koning reed een sterke Kür en veroverde plaats 5. Ook Kimberly van Schijndel had zware technische elementen in haar Kür die ze prima uitvoerde, de 4de plaats was voor haar. In de Combinatie behaalde Kimberly eveneens de 4de plaats, en Michelle de 8ste.

        

Natashka Healey begon zeer goed aan haar Lange Kür bij de Junioren. Helaas een probleempje met de muziek, waardoor ze na zo’n 2 minuten moest stoppen en weer opnieuw beginnen. Ze pakte dit prima op, en reed met nog meer kracht de tweede keer haar Kür. Een mooie zilveren plak was de beloning voor haar.

De wedstrijd Vrijrijden Senioren werd vanaf de tribune gevolgd door Marloes Kluijtmans. Vanwege een blessure kon ze helaas zelf niet deelnemen, maar natuurlijk wilde ze wel haar concurrentie in actie zien. Met beide geblesseerde dames: Esmee en Marloes, gaat het gelukkig de goede kant op en ze hopen er volgend wedstrijdseizoen weer actief bij te kunnen zijn.

Zondagavond kwam er een eind aan het kampioenschap. Alle wedstrijden waren gereden en het was tijd voor de huldiging van alle winnaars. Met eerst nog een afscheid van mevrouw Gerrie Obbens. Zij neemt na vele jaren afscheid als Bondstrainster, en draagt het stokje over.

Eveneens ontvingen alle nieuwe trainers hun diploma. In maart had een grote groep nieuwe (en al zeer actieve) trainers hun intensieve cursus positief afgesloten. In deze grote groep natuurlijk ook leden van RC De Oude Molen: Ilona Teunissen, Birgit van Berlo en Marlou van de Walle.

Met alle winnaars op het erepodium werden ook de eerste selecties al bekend gemaakt.

Voor de Interland, die dit jaar in Zwitserland gereden wordt, een grote groep geselecteerden. Met van RC De Oude Molen: Kimberly van Schijndel (Pupillen), Natashka Healey (Junioren) en Marloes Kluijtmans (senioren).

NB: geselecteerd zijn betekent dat ze aan de wedstrijd deel mogen nemen, het is geen verplichting. Een en ander is afhankelijk van eigen keuze, in overleg met trainers, ouders en portomonnee.

De Bond is nog in beraad welke Kunstrijd(st)ers geselecteerd worden voor EK, WK en europacup. Later deze week hoopt ze hier uitsluitsel over te kunnen geven.

Allemaal proficiat, met veel dank aan de trainers!