R.C. De Oude Molen

Mooie resultaten leden De Oude Molen in Zaandam

        20150509_182632

Afgelopen weekend, zaterdag 9 en zondag 10 mei vonden in sporthal De Struijck te Zaandam de rolschaatswedstrijden plaats voor de Vrije klassen A, B en C. Ook de Oude Molen liet zich door een aantal van hun leden vertegenwoordigen.

Al vroeg in de ochtend vond de wedstrijd voor figuurrijden plaats. De morgenstond had werkelijk goud in de mond; Lisanne Kanters behaalde in de categorie figuren B voor gevorderden een welverdiende 1e plaats.
20150509_181411

Later in de ochtend was het de beurt aan Daantje Romonesco en Anouk van den Akker. Zij schaatsten beiden een mooie kür, zij behaalden respectievelijk een 11e en 17e plaats.
20150509_182058

Als laatste kwam op zaterdag Luna Hurkmans in actie in de Beginners B-klasse. Ook Luna schaatste een mooie kür. Zij behaalde een 10e plaats. Zowel de schaatssters als de trainsters kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Collega vereniging ‘Zaanse Roller Club Pauwin’ had het organisatorisch weer prima voor elkaar. Dat mag ook wel eens gezegd worden.
20150509_182432

Zondag 10 mei was de tweede dag van de wedstrijd in de vrije klasse.
DSC_1891

Vandaag was de B en de C klasse aan de beurt. Ingrid, Djailey, Lisanne, Janne en Julia rijden in de C klasse.

Beginner C

Als eerste moest Lisanne vanmorgen. Bij het inrijden was ze haar kür even kwijt, maar na het oefenen van de sprongen kwam hij toch weer terug, ze reed een redelijke korte kür. ‘s Middags begon ze aan haar lange kür, al vlug zag je aan Lisanne dat ze haar kür niet meer wist. Ze keek vragend naar de banken en je zag dat ze het echt niet meer wist. Toch reed ze verder maar het wilde niet echt lukken. De sprongen mislukte en er waren een paar valpartijtjes. Jammer voor Lisanne, gisteren lukte het allemaal, maar vandaag was haar dag niet. Ze eindigde op de 10e plaats.
DSC_1914

Gevorderde C

Djailey mocht als eerste in deze klasse rijden, ze reed haar korte kür netjes en was ook tevreden over zichzelf. ‘s Middags reed ze haar lange kür, ook deze ging goed en werd in deze combinatie beloond met een 4e plaats.

Ingrid reed haar korte kür niet al te best, ze ging bijna in de split bij de dubbel spot. Haar lange kür ging een stuk beter, de sprongen gingen vaak goed en deze combinatie werd beloond met een 3e plaats.
DSC_1919

Vrije dans gevorderde C

Janne en Julia reden voor het eerst mee in deze klasse. In de vrije klasse dans hoef je geen verplichte dans te doen. Het was voor de eerste keer dat er binnen de club iemand een wedstrijd dans deed. Het was nog even zoeken en aftasten wat er van je verwacht werd.

Janne mocht als eerste, ze reed haar vrije dans heel netjes en werd beloond net een 2e plaats.

Julia startte als vijfde, ze had zich voorgenomen om meer te lachen wat haar ook lukte. Ze was wel erg zenuwachtig waardoor ze te voorzichtig ging rijden, Julia werd 6e
DSC_1912

In de jury zaten oa Shirley en Ilona. We hopen haar nog vaker op de stoel te zien zitten.
DSC_1542    DSC_1909

Na de prijsuitreiking even wat foto’s en als afsluiting even met zijn allen eten en dan weer huiswaarts. Moe van het zitten en kijken naar alle küren.