R.C. De Oude Molen

RC De Oude Molen naar Europees Kampioenschap Showrijden in Italië

Van 2 t/m 4 mei wordt in het Italiaanse Modena het Europees Kampioenschap Show op rolschaatsen gereden. Een groots evenement waar iedere Kunstrolschaatser en liefhebber van de sport graag bij wil zijn. Dankzij de uitstekende prestaties bij het Nederlands Kampioenschap is RC De Oude Molen geselecteerd om met 3 teams Nederland hier mede te vertegenwoordigen.

In Italië is de rolschaatssport veel populairder dan in Nederland. De ervaring van voorgaande edities is dat het in Italië vaak uitstekend georganiseerd wordt, en groots aangepakt. De leden van RC De Oude Molen hebben hard gewerkt, en kijken inmiddels reikhalzend uit naar het vertrek naar Italië.

 De teams:

Het Jeugdteam van RC De Oude Molen veroverde de Nederlandse titel, en ze willen erg graag proberen om in het Europees rolschaatsgeweld overeind te blijven. Van dit kampioensteam hebben Jolijn Smits, Djailey Habraken, Lianne Wijgergangs en Julia van Zutven nog geen ervaring met deelname aan een EK. Ze worden gesterkt door de ervaringen van hun teamgenoten Nicol vd Broek, Dylona van Kaathoven, Ingrid Biemans, Shirley Westhoff en Birgit van Berlo. Met Color the Music hoopt dit team goed te kunnen presteren in Italië. Ilona Teunissen en Marlou van de Walle zijn de trainers en choreografen van dit team. Zij zijn er natuurlijk allebei bij in Italië.

 Het Kwartet met Shirley Westhoff, Esmee Wernsen, Marlou van de Walle en Natashka Healey, rijdt Fragile Emotions.

Dit team mist helaas Marloes Kluijtmans, die wegens blessure is uitgevallen. Gelukkig is Natashka bereid om dit nummer met evenveel kracht te rijden. Training en choreografie: Yvonne van Zutven en Marcus Deen.
 
De Kleine Groep met Imke Vries, Esmee Wernsen, Maud van Neerven, Ilona Theunissen, Alisha Vlemmings, Esther Janssen, Natashka Healey, Nicol vd Broek, Dylona van Kaathoven, Ingrid Biemans en Shirley Westhoff rijden The Black Swarm. Training en choreografie: Yvonne van Zutven, Marcel Wijgergangs en Marcus Deen. Yvonne en Marcel zijn er natuurlijk allebei bij in Italië.

 Het programma:

Dinsdag 30 april: 20.00 uur, vertrek per touringcar naar Italië. In de bus ook de ploeg van KRC’Rolling uit Nieuwegein.

Woensdag 1 mei: Aankomst in Modena, ergens in de ochtend. Rest van de dag omgeving verkennen, sporthal zoeken, acclimatiseren en sport en spel.

Donderdag 2 mei: trainingen. Het Jeugdteam van 16.05 tot 16.20. Het Kwartet van 18.40 tot 18.50. De rest van de dag zal wel gevuld worden met droogtrainen, sport en spel en zeer waarschijnlijk zal er ook wel wat rondgekeken worden in de diverse winkels van Modena.

Vrijdag 3 mei: in de ochtend traint de Kleine Groep van 11.00 tot 11.15 uur. Kort daarna barst de wedstrijd los.

 

Wedstrijdprogramma:

Vrijdag 3 mei:

         14.30: Jeugd teams (15)

         16.15: Kwartetten (19)

         18.30: Junior Formatie

         20.00: Openingsceremonie

         21.15: Grote Groepen

 

Zaterdag 4 mei:

         14.30: Cadet Kwartetten (13)

         15.50: Kleine Groepen (18)

         18.30: Senior Formatie

Gevolgd door closing ceremony

 De wedstrijden zijn ook in Nederland te volgen. Op de site van Modena is een live-stream te vinden. Een aanrader voor liefhebbers van de sport.

Klik hier voor de Site 

Na afloop van het EK, stapt de ploeg weer in de bus voor de lange terugreis naar Nederland. Hopelijk kunnen ze dan nagenieten van goede prestaties en een gezellig evenement.

In de loop van de zondag 5 mei hopen ze weer veilig aan te komen bij de eigen rollerhal in Laarbeek. Tijd?

Naast de trainers worden de Kunstrolschaatsers vergezeld door een aantal begeleiders, en natuurlijk ook de trouwe supporters. Alle leuke en verrassende belevenissen zullen vrijwel live te volgen zijn via de twitters en berichtjes op facebook die Astrid het wereldwijdeweb op zal sturen.

Deelname aan een EK is een geweldige ervaring, maar ook een vrij kostbare onderneming. Modena is niet bij de deur, en het evenement duurt meerdere dagen. Middels ludieke acties hebben de leden wat geld bij elkaar gesprokkeld om een deel van reis en verblijf te betalen. Ook probeert de club de kosten zo laag mogelijk te houden, dus geen luxe dinertjes, maar lekker picknicken in het park.

 De vertrekdag is op de Kroningsdag en dat geeft nog een extra cachet om te mogen rijden voor de Nederlandse vlag.

De ervaring die de Kunstrolschaatsers en hun trainers op zullen doen bij dit EK is groot. Alle nieuwst trends en technieken zullen er te zien zijn. Ook worden er contacten gelegd met andere trainers en consulenten. Bovendien zijn er zoveel verschillende kostuums te zien dat de kledingafdeling van RC De Oude Molen weer veel inspiratie opdoet.

 Helaas is Marloes Kluijtmans geblesseerd en kan ze niet meerijden in haar teams. Haar kracht en ervaring zal zeker gemist worden. Hopelijk kan ze toch trots zijn op hetgeen haar teamgenoten daar laten zien.

 Kunstrolschaatsers, trainers, begeleiders en supporters heel veel succes!

 Houdt de site in de gaten voor de laatste nieuwtjes

Klik hier voor de Facebook Pagina