R.C. De Oude Molen

Rolrinckeldag

Zondag 17 februari werd er door de bond een rolrinkceldag georganiseerd in Kerkdriel.
Deze dag deden 65 rolrinckels mee van verschillende verenigingen.

Onderverdeeld in 4 groepjes na gelang nivo werd er die dag hard gewerkt aan het verbeteren van technieken. De basishouding is hierbij erg belangrijk
Niet alleen werd er gerolschaatst maar ook zumba was een onderdeel op deze dag.
Dit is vooral bedoeld om op een leuke manier de conditie op te bouwen. Deze les werd afgesloten met allerlei rek en strek oefeningen die ook weer belangrijk zijn op de voorbereiding voor een sprong.


Tussen de middag werd er gezamenlijk gegeten en het is altijd erg leuk te zien hoe gezellig alle meiden het met elkaar hebben.
Voor sommige rolrinckels was dit hun allereerste trainingsdag en dan is het altijd spannend om ineens voor vreemde trainers te staan , die ook nog eens allemaal nieuwe dingen van je verwachten.
Maar het werd allemaal op een hele  leuke manier uitgelegd en met behulp van de meegekomen trainsters van de verenigingen was er voor alle kinderen volop aandacht en kreeg men ook die toch wat moeilijkere dingetjes onder de knie.
De trainingsdag werd afgesloten met een optreden voor alle ouders.

 Deze dag werden ook enkele rolrinckels geselecteerd om deel te mogen nemen aan de rolrinckel stage in Belgie.
Deze word gegeven door een Italiaanse trainer en die wilde heel graag ook de allerjongsten kinderen de kans geven om deze stage te volgen. Hiervoor waren wel wat eisen gesteld wat je moest kunnen.

Ilse en Anne van Melis zijn degene die vanuit RC de Oude Molen mogen gaan deelnemen.
En mochten de oudere rolrinckels  dit weekend hun pre pupil test halen mogen ook zij deelnemen aan deze stage.
Kortom het was een heel geslaagde dag voor deelnemers, trainsters maar volgens mij ook voor de  meegekomen ouders, die vermaakte zich met spelletje Skipboo en gezellige buurt.