R.C. De Oude Molen

Saen Trophy 2019

Op zaterdag 5 en zondag 6 april vond er een internationale wedstrijd plaats in Zaandam, de Saen Trophy. Acht rijdsters van RC de Oude Molen deden hier aan mee in de disciplines figuren en vrijrijden. Zij reden tegen landen als Italië, Spanje en Duitsland. Met zelfs een 1e plaats in de klasse senioren kan er teruggekeken worden op een geslaagd en leerzaam weekend.

Zaterdag vroeg in de ochtend begonnen de figuren voor Michelle de Koning en Chloë Donkers in de klasse junioren. Het was een erg spannende strijd tussen een Spaanse rijdster en Michelle en Chloë om plek 3, 4 of 5. Het eerste figuur reed Michelle het beste van de drie. Het tweede figuur, de lus, gingen ze erg gelijk op. Bij het laatste figuur kwam de Spaanse rijdster goed terug en lieten Michelle en Chloë helaas wat punten liggen. Het was een mooie strijd, maar uiteindelijk is Michelle 4e geworden en Chloë 5e.

 

Bij het vrijrijden reden Dieneke van Dommelen en Gwenn Gilsing in de klasse mini. In deze klasse reden hele goede rijdsters uit Italië, Dieneke en Gwenn keken hun ogen uit. Gwenn reed een mooie kür met wat kleine foutjes. Dieneke reed een hele goede kür en heeft mooie sprongen laten zien. Ze eindigden vlak na elkaar, met maar 0,01 punt verschil. Gwenn werd 8e en Dieneke 9e.

 

Later op de zaterdag werden de korte küren gereden. Bij de espoirs reden Anouk Verbugt en Saar Willems een hele mooie kür. Bij Naïla Raaijmakers lukte het helaas wat minder. Bij de junioren reden Michelle de Koning en Chloë Donkers een korte kür met mooie passen, maar helaas gingen bij beide de sprongen wat minder. Marloes Kluijtmans reed bij de senioren een goede korte kür, met mooie passen en sprongen.

Op zondag werden de lange küren gereden. Deze zorgen samen met de korte kür voor de einduitslag. De espoirs reden nette lange küren en wisten hun plaats goed vast te houden. Anouk is 15e geworden, Saar 16e en Naïla 18e.

 

Bij de junioren reden Michelle en Chloë een mooie lange kür. De concurrentie was erg hoog, maar ze kunnen tevreden zijn met de mooie prestatie. Michelle is 10e geworden en Chloë 11e. Bij de senioren reed Marloes een mooie lange kür, met een klein foutje. Daarna was het afwachten wat haar tegenstanders deden. De punten lagen erg dicht bij elkaar, maar Marloes hield de hoogste score en heeft dus een 1e plaats behaald.

 

 

Iedereen is weer een ervaring rijker en kan terugkijken op een mooie wedstrijd. Bedankt Lizstyledesign voor de super mooie foto’s!