R.C. De Oude Molen

Succesvol Nederlands kampioenschap

Op zaterdag 30 juni vond het Nederlands kampioenschap figuren en vrijrijden plaats in Zaandam. Dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. 10 rijdsters van RC de Oude Molen hebben hieraan meegedaan. Zij hebben vijf podiumplekken weten te behalen
.

De dag begon met het figuurrijden. Cloë de Ridder reed in de klasse aspiranten nette figuren en belandde hiermee net naast het podium op de 4e plaats. Bij de klasse jeugd reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Michelle heeft erg nette figuren gereden en heeft hiermee de 2e plaats gehaald. Chloë liet een paar goede figuren zien en een paar die niet helemaal gingen zoals gewenst. Chloë is 3e geworden.

Bij het vrijrijden reed Dieneke van Dommelen bij de supermini’s een super nette kür en heeft daarmee de 3e plaats gehaald.

Een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijden. Bij de mini’s reden Gwenn Gilsing, Saar Willems en Laura Jacobs. Gwenn en Saar hebben een nette kür laten zien. Bij Laura ging het helaas iets minder deze keer. Gwenn is 5e geworden, Saar 6e en Laura 7e. Bij de espoirs reden Naïla Raaijmakers en Anouk Verbugt. Zij hebben beide mooie dingen laten zien in hun kür, maar zijn helaas een aantal keer gevallen. Zij mogen ook zeker tevreden zijn over wat ze hebben laten zien. Naïla is 7e geworden en Anouk 8e. Bij de jeugd reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Zij moeten een korte en een lange kür rijden. De korte kür ging bij beide erg netjes. Bij de lange kür ging het bij Michelle ook erg goed, bij Chloë ging het helaas net iets minder. Michelle is 3e geworden en Chloë 5e.

Marloes Kluijtmans reed bij de senioren een korte en een lange kür. Bij de korte kür was ze helaas een keer gevallen waardoor ze wat punten in moest leveren. De lange kür ging erg goed en Marloes was hier zelf ook erg tevreden over. Ze is op een nette 3e plaats geëindigd.

Dit was de laatste wedstrijd voor de zomervakantie. Alle rijdsters kunnen nu gaan genieten van een welverdiende vakantie.