R.C. De Oude Molen

Succesvolle tweede technische selectiewedstrijd

In het weekend van 2 en 3 juni vond de tweede technische selectiewedstijd voor RC de Oude Molen plaats in Nieuwegein. De disciplines vrijrijden en figuren kwamen dit weekend aan bod. Er zijn hierbij mooie resultaten behaald.

De zaterdag begon met de jongste rijdsters. Bij de rolrinckels hebben Meike en Noor allebei een nette kür laten zien. Meike heeft daarmee de 4e plaats behaald en Noor de 13e plaats.

Bij de prepupillen hebben ze allemaal laten zien dat ze veel vooruit zijn gegaan ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ella is 1e geworden, Wiep 2e, Liz 8e, Demi 11e, Kiki 13, Brechje 15e, Marit 16e en Luna 19e.

Bij de pupillen heeft Jill en super nette kür gereden en is daarmee helaas net naast het podium geëindigd. Pim heeft een prima kür laten zien. Jill is 4e geworden en Pim 9e.

Later op dag moesten de klasses supermini t/m espoir rijden. Bij de supermini’s hebben Dieneke en Floor allemaal een prima kür laten zien met hier en daar wat kleine foutjes. Dieneke is 5e geworden en Floor 6e.

Bij de Mini’s is Gwenn 4e geworden, Saar 5e en Laura J 6e.

Bij de espoirs figuren is Cloë 2e geworden.

Bij de espoirs vrijrijden zijn ze helaas een aantal keer gevallen waardoor je veel punten aftrek krijgt. Ondanks dat hebben ze ook zeker nette dingen laten zien en kunnen ze tevreden zijn. Cloë is 9e geworden, Naïla 10e, Anouk 11e en Laura Z 12e.

Op zondag was het ’s ochtends figuren en ’s middags vrijrijden. Het figuren was erg spannend. De rijdsters zijn erg aan elkaar gewaagd, één klein foutje kan al fataal zijn. Kimberly van Schijndel heeft bij de nationale klasse een nette 2e plaats behaald.

Bij de jeugd heeft Michelle erg nette figuren laten zien. Chloë haar eerste figuren waren erg netjes, maar doordat ze erg pijn aan haar been had door een blessure lukte het laatste figuur niet naar wens. Michelle is 2e geworden en Chloë 3e.

In de middag was het tijd om te vrijrijden. Bij de nationale klasse hebben Kimberly en Ingrid allebei een nette korte kür laten zien. De lange kür bij Kimberly ging ook prima, bij Ingrid helaas iets minder. Kimberly is 4e geworden en Ingrid 5e.

Bij de hebben Michelle en Chloë zowel goede als minder goede dingen laten zien in hun kür. Een aantal keer gevallen, maar ook een aantal goede sprongen en pirouetten. Helaas net niet genoeg voor op het podium. Michelle is 4e geworden en Chloë 5e.

Bij de senioren heeft Marloes een nette korte kür laten zien. Helaas ging de lange kür niet naar kunnen en moest ze genoegen nemen met een 3e plaats.

Al met al zijn de trainsters erg tevreden over de resultaten. De rijdsters kunnen nu hard gaan trainen voor het NK wat eind juni plaats zal vinden.