R.C. De Oude Molen

Drukke voorbereiding NRB-cup

Op zaterdag 16 juni vindt voor leden van RC de Oude Molen de NRB-cup plaats in Nieuwegein. Dit is een Nederlands kampioenschap voor de B-klasse en dit zal voor hen de laatste wedstrijd zijn van het seizoen. Verschillende rijdsters doen hier aan mee in de categorieën Figuren, Vrijrijden en Roldansen.

Om 8.00 in de ochtend zal de wedstrijd beginnen. De klasse supermini en mini mogen als eerste. Luna Hurkmans en Anouk van den Akker zullen Vrijrijden in de klasse supermini. Daarna is het de beurt aan het Vrijrijden van de klasse mini. Anne van Melis, Eline Verboven en Pleun Willems zullen hierbij hun kür laten zien. Als laatste deze ochtend zullen de verplichte dansen van de mini’s gereden worden. Anne van Melis en Eline Verboven doen hier aan mee. Hierna is de prijsuitreiking voor deze klasse en kunnen de rijdsters die klaar zijn naar huis.

In de middag en avond zullen de klasse Espoirs en nationaal rijden. De enige figuurrijdster deze dag is Kimberly van Schijndel. Zij zal starten in de nationale klasse. Ook met Vrijrijden zal zij starten in deze klasse, samen met Ingrid Biemans. Zij zullen aan het begin van de middag hun korte kür rijden en later in de avond hun lange kür. Bij het Vrijrijden in de klasse Espoirs zal Anne van der Aa en Cloë de Ridder rijden. Bij het roldansen in dezelfde klasse rijden Anouk van de Akker, Anne van der Aa en Pleun Willems. Rond de klok van 21.30 zal de prijsuitreiking zijn en is deze lange dag ten einde.

De rijdsters hebben erg hard getraind om bij deze laatste wedstrijd zo optimaal mogelijk te kunnen rijden. Hopelijk kan iedereen dat laten zien en zullen de zenuwen niet de baas worden. RC de Oude Molen wenst iedereen heel veel succes en plezier toe!