R.C. De Oude Molen

Nederlands kampioenschap in aantocht

De komende weekenden zijn erg spannend voor RC de Oude Molen. Er zijn namelijk twee Nederlandse kampioenschappen in aantocht. Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt het NK dans plaats in Mierlo. Op zaterdag 30 juni vindt het NK figuren en vrijrijden plaats.

Bij het NK dans doen vijf rijdsters van RC de Oude Molen mee. De klasse supermini en mini rijden twee verplichte dansen. Gwenn Gilsing en Jelilly Meinhardt doen mee in de klasse supermini en rijden tegen drie andere rijdsters. Zij rijden de Olympic Foxtrot en de Carlos Tango. Bij de mini’s rijdt Saar Willems tegen negen rijdsters van andere clubs. Zij rijdt de Skaters March en de Kinderwaltz. Bij de klasse espoir rijdt Cloë de Ridder in een deelnemersveld van 17 rijdsters. Zij rijdt twee verplichte dansen en een vrije dans. Zij rijdt de Swing Foxtrot en Werner Tango als verplichte dans. Bij de klasse jeugd rijdt Chloë Donkers de Kent Tango en de Federation Foxtrot als verplichte dansen. Daarnaast rijdt zij ook nog een vrije dans.

Als laatste wedstrijd van het seizoen is het NK figuren en vrijrijden. Drie rijdsters van RC de Oude Molen zullen gaan figuren. Cloë de Ridder in de klasse espoir en Chloë Donkers en Michelle de Koning in de klasse jeugd. Zij moeten zo beheerst mogelijk over de lijn van het figuur rijden en daarop verschillende onderdelen uitvoeren. Bij het vrijrijden doen er negen rijdsters van RC de Oude Molen mee. Dieneke van Dommelen bij de supermini’s, Gwenn Gilsing, Saar Willems en Laura Jacobs bij de mini’s en Anouk Verbugt en Naïla Raaijmakers bij de espoirs rijden één kür waarin ze verschillende sprongen en pirouetten moeten laten zien. Chloë Donkers en Michelle de Koning rijden in de klasse jeugd, Marloes Kluijtmans rijdt in de klasse senior. Zij rijden zowel een korte als een lange kür. De gemiddelde resultaten vormen dan de einduitslag. Wij wensen iedereen heel veel plezier en succes toe bij beide wedstrijden.