R.C. De Oude Molen

Anouk van den Akker NRB kampioen

Op zaterdag 16 juni werd de NRB-cup gehouden in Nieuwegein. RC de Oude Molen deed hier aan mee met 10 rijdsters. De NRB-cup is het Nederlands kampioenschap voor de B-klasse. Er zijn hierbij drie podiumplaatsen behaald.

Het was een lange dag, om 8.00 uur startte de eerste categorie en om 22.15 was de prijsuitreiking. In de ochtend begonnen de supermini’s met vrijrijden. Anouk van den Akker reed een super goede kür en werd hiermee overtuigend 1e, en daarmee is zij dus NRB-kampioen geworden. Luna Hurkmans reed ook in deze klasse, zij reed een nette kür en is daarmee 8e geworden. Daarna was het de beurt aan het vrijrijden bij de mini’s. Anne van Melis, Pleun Willems en Eline Verboven reden in deze klasse. Zij hebben allemaal een prima kür laten zien, met hier en daar wat kleine foutjes, maar ook zij mogen zeker tevreden zijn. Anne is 8e geworden, Pleun 13e en Eline 16e. Als laatste deze ochtend reden de mini’s hun verplichte dansen. Anne van Melis en Eline Verboven hebben met een nette uitstraling hun dansen gereden. Anne is 6e geworden en Eline 9e.

In de middag was het de beurt aan het vrijrijden bij de espoirs. Anne van der Aa en Cloë de Ridder reden hier hun kür. Ze hebben niet helemaal laten zien wat ze konden, maar ze hebben zeker ook goede sprongen en pirouetten laten zien. Anne is 4e geworden en Cloë 5e. Bij het dansen bij de espoirs reden Anouk van den Akker, Pleun Willems, Anne van der Aa en Jill Donkers eerst hun verplichte dansen. De eerste verplichte dans van Anouk ging super goed, de tweede iets minder. Jill, Pleun en Anne hebben nette verplichten dansen laten zien. Later op de avond reden ze hun vrije dans. Anouk reed een erg nette dans en heeft de 2e plaats behaald. Jill, Pleun en Anne reden ook een goede vrije dans, Jill is 5e geworden, Pleun 6e en Anne 10e. Bij het figuren bij de nationale klasse reed Kimberly van Schijndel. Zij heeft goede figuren gereden en is zeer tevreden met de 2e plaats. Bij het vrijrijden bij de nationale klasse reden Kimberly van Schijndel en Ingrid Biemans. Zij moesten een korte en een lange kür rijden. Allebei hebben ze nette korte kür gereden. De lange kür van Kimberly ging erg goed, Ingrid heeft ook een prima kür laten zien met een paar kleine foutjes. Kimberly is 4e geworden en Ingrid 5e. Dit was de laatste wedstrijd voor de B-klasse, zij kunnen bijna gaan genieten van een welverdiende vakantie.