R.C. De Oude Molen

Succesvolle A-klasse wedstrijd figuren en vrijrijden

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vond de tweede A-wedstrijd vrijrijden en figuren plaats in Zaandam. 20 rijdsters van RC de Oude Molen hebben hier aan meegedaan. Er zijn hierbij zeven podiumplaatsen behaald, een mooie prestatie.

Op zaterdag mochten de jongste rijdsters hun küren laten zien. Anne-Lynn vd Wijdeven, Dagoda vd Sande en Linde Meeusen reden in de klasse rolrinckel. Door de spanning verliep het soms wat anders dan bij de training, maar ze hebben alle drie een nette kür laten zien. Linde is 4e geworden, Dagoda 8e en Anne-Lynn 11e.

Bij de prepupillen reden Wiep vd Kam, Noor vd Loo en Meike Meeusen. Ook zij hebben allemaal een hele mooie kür laten zien. Meike is 4e geworden, Wiep 7e en Noor 15e.

Pim van Berlo en Ella Weekamp reden bij de pupillen. Ella was helaas een stukje van haar kür vergeten, maar ondanks dat heeft ze een mooie kür laten zien. Ook pim heeft netjes gereden. Pim is 7e geworden en Ella 10e.

Bij de tots reden Jill Gloudemans en Floor Martens allebei een hele nette kür naar kunnen. Jill is hiermee 4e geworden en Floor 6e.

Bij de mini’s hebben Gwenn Gilsing en Dieneke van Dommelen allebei een super goede kür gereden en dat resulteerde in een 1e plaats voor Gwenn en een 2e plaats voor Dieneke, een hele goede prestatie.

Bij het figuren van de espoirs reed Cloë de Ridder nette figuren en heeft hiermee een 6e plaats behaald.

 

Bij het vrijrijden van de espoirs reden Anouk Verbugt, Saar Willems en Naïla Raaijmakers zowel een korte als lange kür. Zij hebben alle drie een mooie kür laten zien met soms een paar kleine foutjes. Anouk is 5e geworden, Saar 7e en Naïla 8e.

 

Op zondag begonnen al vroeg de figuren van de junioren. Michelle de Koning en Chloë Donkers reden wisselende figuren, waardoor het erg spannend was. Uiteindelijk is Chloë 2e geworden en Michelle 3e.

 

Bij het vrijrijden van de nationale klasse reden Kimberly van Schijndel en Ingrid Biemans. Kimberly reed een goede korte kür waarna ze voorlopig 2e stond. Haar lange kür ging goed, met een paar kleine foutjes waardoor ze uiteindelijk net 3e is geworden. Ingrid heeft twee prima küren laten zien en is 4e geworden.

In de klasse junioren reden Michelle en Chloë hun küren. Ze lieten allebei een goede korte kür zien waarna Michelle voorlopig 2e stond en Chloë 3e. Ook hebben ze allebei een nette lange kür gereden, maar door de goede concurrentie zijn ze allebei nog een plaats gezakt. Michelle is uiteindelijk 3e geworden en Chloë 4e.

Marloes Kluijtmans reed bij de senioren een hele goede, foutloze korte kür waarna ze voorlopig 1e stond. Bij haar lange kür maakte ze helaas een val, maar de rest van haar kür ging erg netjes. Ze moest genoegen nemen met een uiteindelijke 2e plaats.

Iedereen is erg tevreden en kan zich gaan klaarmaken voor het NK wat over een paar weken plaatsvindt.