R.C. De Oude Molen

Tweede B-wedstrijd succesvol

In het weekend van 21 en 22 april werd de tweede B-wedstrijd gereden in Zaandam. Na de eerste wedstrijd zijn de rijdsters van RC de Oude Molen hard aan de slag gegaan om zich weer te verbeteren, bij zowel het vrijrijden als het dansen. En met resultaat: er zijn mooie resultaten behaald.

Op zaterdag was het de beurt aan de jongste rijdsters. Bij de prepupillen B1 reden Jayda van de Vossenberg en Minthe Schmeits. Voor Minthe was het extra spannend, omdat ze de vorige keer niet durfde te rijden. Gelukkig heeft ze deze wedstrijd haar angst overwonnen en heeft ze een super nette kür gereden. Ook Jayda heeft laten zien wat ze kan. Jayda is 13e geworden en Minthe 16e.

Bij de prepupillen B2 heeft Manouk van de Biggelaar een kür naar kunnen gereden, ze heeft mooie elementen laten zien. Ze is hiermee 19e geworden.

Bij de pupillen B1 reden Jelilly Meinhardt en Juul Ova. Ondanks dat Jelilly een keer is gevallen is ze toch nog 4e geworden. Juul is met een nette kür 16e geworden.

Bij de pupillen B2 reden Daantje Romonesco en Maria Zdziech allebei een super goede kür. Daantje is 3e geworden en Maria 4e.

Bij het dansen in de pupillen B kwam Daantje nog een keer in actie. Ze reed een hele goede tango maar er was ook zeker ruimte voor wat verbetering. Ze haalde een goede 2e plaats.

De zondag begon met het vrijrijden van de supermini’s. Luna Hurkmans, Danique de Groot en Anouk van de Akker hebben een nette kür laten zien, met hier en daar een klein foutje. Luna is 3e geworden, Danique 5e en Anouk 12e.

Bij de mini’s reden Danique Gilsing, Pleun Willems en Eline Verboven. Ook zij hebben een aantal kleine foutjes gemaakt door de zenuwen, maar ondanks dat zijn ze toch tevreden. Danique is 9e geworden, Pleun 14e en Eline 16e.

Bij de espoirs heeft Anne van de Aa een super nette kür laten zien, zij heeft hiermee de 2e plaats behaald.

Na het vrijrijden was het de beurt aan de dansers. Bij de mini’s reden Eline Verboven, Danique Gilsing, Maria Zdziech en Laura Jacobs. Ze reden alle vier een mooie mars. Daarna moesten ze nog de wals. Dit is een hele moeilijk dans maar gelukkig ging die ook erg goed. Danique werd 7e, Laura 8e, Maria 10e en Eline 11e.

Toen waren de espoirs aan de beurt. Pleun Willems, Jill Donkers, Anne van de Aa en Anouk van de Akker lieten prima verplichte dansen zien maar er zijn nog genoeg verbeterpunten voor de NRB cup in Juni. Danique de Groot viel helaas tijdens haar verplichte dans uit doordat ze ziek was en kon niet meer verder. Het viertal moest ’s middags nog de vrije dans. Pleun reed een hele sterke vrije dans en behaalde de 4e plaats. Jill pakte met haar goede uitstraling de 5e plaats. Anouk straalde op de baan en werd 8e. Anne red een goede vrije dans en werd 10e.

Alle rijdsters vanaf de klasse supermini kunnen zich nu op gaan maken voor de NRB cup die in juni plaatsvindt.