R.C. De Oude Molen

Tweede internationale klasse wedstrijd 6 en 7 mei 2017

Negen rijdsters van RC De Oude Molen namen het weekend van 6 en 7 mei deel aan de tweede internationale klasse wedstrijd. Dit was de laatste van de twee wedstrijden waarin ze zichzelf kunnen plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Saar Willems wist zichzelf dit keer op het podium te plaatsen, ze behaalde brons. Ook Michelle de Koning en Chloë Donkers wisten zichzelf weer staande te houden en bemachtigde een podiumplaats.

Deze internationale klasse wedstrijd waren voor de onderdelen Figuren en Vrijrijden. Cloë de Ridder, Michelle de Koning, Chloë Donkers en Birgit van Berlo namen deel bij het onderdeel figuren. Dit vraagt veel trainingsuren, concentratie en controle. Ook de zenuwen komen vaak naar voren tijdens de wedstrijd. Er moet namelijk met vijf juryleden om je heen precies op het goede moment gepresteerd worden. Bij Chloë kwamen ze helaas toch de hoek om en daardoor had ze beneden haar niveau gepresteerd voor de jury. Een leermoment voor de volgende wedstrijd, ze eindigde op een 5de plaats.
Michelle kreeg het juist onder controle. Na in haar eerste figuur een fout te maken, wist ze het goed op te pakken en eindigde op de 3e plaats.

Cloë had een goede voorbereiding gehad, maar in een sterk veld moest ze competeren. Ze eindigde op de 5e plaats.

Birgit heeft boven haar verwachting netjes gereden en eindigde op de 4e plaats.

Bij het onderdeel vrijrijden was het als eerste de beurt aan Saar Willems en Laura Jacobs. Hierbij hangt het ook erg van het moment af en moet je op het juiste moment presteren. Bij Saar resulteerde dit in een 3e plaats en voor Laura een 5e plaats.
In de volgende klasse, de mini’s, deden Chloë de Ridder, Naïla Raaijmakers, Anouk Verbugt en Laura van Zelst mee. Zij eindigde achtereenvolgens op de 7e, 8e, 9e en 10e plaats. Het niveau lag erg dicht bij elkaar in deze groep, maar met net wat sterkere tegenstanders.

Als laatste was Michelle aan de beurt in haar klasse Cadet. Met als doel om de top 4 te behalen, liet ze nette küren zien. Haar doel bereikt en ze was dan ook tevreden met haar 4e plaats.
Alle rijdsters en trainers gefeliciteerd met de behaalde plaatsen!