R.C. De Oude Molen

Waar gaan Yvonne en Marcel heen

0w4a1526

Is dat even schrikken, Yvonne van Zutven en Marcel Wijgergangs geen presentatieduo meer! Hoe moet dat nou bij RC De Oude Molen?

Laarbeek, door Liesbeth
Vorig jaar hadden ze al een act in de KerstROLLERshow, dat ze het stokje doorgaven aan twee jongedames. Maar moesten we dat eigenlijk voor waar aannemen, of… Naar de KerstROLLERshow kijken is relaxed gaan zitten en genieten terwijl je door Yvonne en Marcel op vakkundige wijze door de show geloodst wordt.
Maar belangrijker nog, ik weet ook dat ze een heel belangrijk aandeel hebben in het creëren van de show. Ofwel ze bedenken de nummers, ze geven training, ze coachen en adviseren de andere trainers en choreografen…
Ja hé zeg, dat kan toch niet? Hoe moet dat nou?

Als enthousiast bezoeker en trouwe fan, besluit ik toch maar even op onderzoek uit te gaan. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ze het hemd van het lijf gevraagd. En gelukkig: Ze blijven gewoon alles doen wat ze al deden! Behalve presenteren dan…
0w4a1523

Nu kunnen ze gewoon een keertje plaatsnemen op de tribune en een hele show gaan kijken. Zouden ze dat doen?
Yvonne: “dat ga ik denk ik niet doen. Dat vind ik zo’n raar idee om daar werkeloos te zitten. Misschien dat ik beneden op een stoel wel heel kritisch ga zitten kijken, om er weer van te leren. Maar mijn hart ligt achter de schermen.”

Marcel vindt het gewoon goed om het stokje door te geven. “Maar het zal wel heel raar zijn…”

Yvonne: “Ik vind het wel relaxed om alleen maar achter de schermen te werken…. Denk ik…”

Marcel: “Ik ga onze opvolgers bijstaan en zorgen dat er contact is met licht en geluid. Zorgen dat de groepen rijdsters op tijd klaar staan, etc, Eigenlijk hetzelfde als andere jaren, alleen zonder presentatie.”

Yvonne: “Achter de schermen daar gebeurd het voor mij.. Daar ben ik al vanaf dat de eerste Kerstshow gehouden werd. Daar voel ik me thuis. Dat is KerstROLLERshow voor mij!”

Marcel: “Een hele show vanaf de tribune bekijken zie ik nog niet zo zitten. Af en toe een nummertje, zoals ik voorheen ook deed. Zal een heel gekke gewaarwording worden, niet meer presenteren…”
0w4a2794

Nou dat is weer een hele geruststelling. Maar snel kaartjes gaan halen om te zien wat voor moois er dit jaar weer allemaal bedacht, gemaakt, getraind, geknutseld is. Hoe gaan Alisha en Birgit de Show presenteren en hoe vertolkt de club vier hele mooie jaargetijden.
Het is te zien op zaterdag 17 december om 19.00 uur, en zondag 18 december om 11.00 en 16.00 uur.
dsc_0161