R.C. De Oude Molen

1x goud, 1x zilver en 2x brons!

RC De Oude Molen nam 11 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap showrijden in Almere. De 38 rijdsters leverden een super goede prestatie en hebben de resultaten van het jaar ervoor weer volledig rechtgezet! Het Jeugdkwartet behaalde goud, het Jeugdteam behaalde zilver en 2x brons was voor de Kleine groep en de Grote groep. Het Kwartet behaalde een 4e plaats en het tweede Jeugdteam een 8e plaats.

Om 8 uur in de ochtend stond de hele NK equipe klaar om met te bus te vertrekken naar het topsportcentrum in Almere. Alle 38 showrijdsters, trainsters, showcommissie en mensen voor de haren en make-up, iedereen was er helemaal klaar voor! Om 11:55 uur stond de training gepland, deze verliep heel soepel. Voor de jongste rijdsters is het natuurlijk extra spannend om voor de eerste keer deel te nemen aan zo een groot evenement, dus de eerste keer dat ze het nummer reden tijdens de training lieten ze wel wat puntjes liggen. Gelukkig was er nog genoeg tijd voor ze en mochten ze nog een keer oefenen, waarna het er weer spik en span uitzag, zoals het hoort! Yvonne (trainster): ‘We sloten de training heel relax af, we gingen zelfs al voordat de tijd om was de baan af. Dat komt ook niet vaak voor!’

Mentale training:
 
Hierna was het tijd voor de openingsceremonie. Alle 8 deelnemende verenigingen verschenen op de baan en alle juryleden werden voorgesteld. Als verassing deden daarna alle verenigingen mee aan de mannequinchallenge! 

De categorie Kleine groep startte de dag, het nummer Fix you zorgde voor wat tranen in de ogen op de tribune en ze reden een schitterend nummer. Zij namen het op tegen nog 8 andere shownummers en behaalde een welverdiende 3e plaats!
Hierna mochten beide Jeugdteams het spits afbijten in hun categorie. Het eerste Jeugdteam met L’eau de Rose kreeg startnummer 1, ze reden super netjes en dit werd ook zeker beloond! Hierna mocht meteen het tweede Jeugdteam met Be Strong! Dit is de groep met de jongste leden en ze reden super goed, nog beter dan tijdens de training! Zij eindigde op de 8e plaats en het eerste Jeugdteam met L’eau de Rose eindigde op de 2e plaats! In deze categorie deden 10 groepen mee.

Jeugdteam 1


Jeugdteam 2Na de pauze was het de beurt aan de categorie Kwartet, dit is altijd een zware categorie. Het nummer ‘complicated’ zette een goed shownummer neer, met veel vaart, lastige passen en ook nog eens om het extra ingewikkeld te maken gebruik van touwen. Helaas hapte ze net naast een podiumplaats en eindigde op de 4e plaats. Maar ze mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien!Het toppunt van de dag is wel gebeurt tijdens de wedstrijd van de Jeugdkwartetten. In deze categorie deden maar liefst 12 shownummers mee. De 4 meiden van ons jeugdkwartet pakte iedereen en daaronder valt ook de jury in met het nummer ‘Televisor’. Van zwart-wit tv, naar kleuren-tv en met als klap op de vuurpijl ook nog 3D brillen aan het eind van het nummer, werd het thema helemaal duidelijk en het vaart, de uitstraling en moeilijke passen maakte het totaal plaatje helemaal compleet. Maar het bleef spannend, ze moesten als 5e rijden en dus nog alle 7 kwartetten die erna kwamen achter zich houden. Het kwartet van Olympia kwam heel dicht in de buurt, dus iedereen was zeer benieuwd wat de jury daarvan vond….. En jaaaaaaaaa!!!! HET JEUGDKWARTET VAN RC DE OUDE MOLEN IS NEDERLANDS KAMPIOEN!!!!!De laatste categorie waren de grote groepen, hieraan deden maar 5 groepen mee. Dit maakte het zeker niet minder spannend! Het niveau lag dit jaar best dichtbij elkaar. De grote groep deed mee met het nummer ‘Changes of nature’, vanuit een sneeuwstorm naar de lente waar de bloemetjes weer konden bloeien. Het was een mooi nummer en werd goed gereden, ze werden beloond met super mooie 3e plaats!Alle rijdsters en trainers van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen! En natuurlijk ook alle andere verenigingen!! Er kan teruggekeken worden op een super leuke dag, waar hopelijk weer veel inspiratie voor volgend jaar uitgehaald kan worden!

Van jullie trouwe supporter,
Birgit van Berlo