R.C. De Oude Molen

RC de Oude Molen maakt zich klaar voor Nederlands Kampioenschappen

De voorwedstrijden zitten erop, het einde van het seizoen nadert, tijd voor de Nederlands kampioenschappen. Aankomend weekend, 14, 15 is het Nederlands kampioenschap voor de A-klasse figuren en vrijrijden. Op 16 juni is het Nederlands kampioenschap voor de B-klasse figuren, vrijrijden en dans. In het weekend van 29 en 30 juni is het Nederlands kampioenschap A-klasse dans. Bij alle wedstrijden doen verschillende rijdsters van RC de Oude Molen mee.

Vrijdagavond 14 juni en zaterdag 15 juni is het Nederlands kampioenschap A-klasse figuren en vrijrijden in Mierlo. Op vrijdagavond worden de figuren gereden. Cloë de Ridder rijdt in de klasse espoir en Michelle de Koning en Chloë Donkers rijden in de klasse junioren hun figuren.

Op zaterdag worden de küren gereden. Vanaf de klasse espoir rijden ze zowel een korte als lange kür. De deelnemers van RC de Oude Molen hierbij: tots: Floor Martens en Jill Gloudemans. Mini: Gwenn Gilsing en Dieneke van Dommelen. Espoir: Naïla Raaijmakers, Anouk Verbugt en Saar Willems. Junior: Chloë Donkers en Michelle de Koning. Senior: Marloes Kluijtmans.

Op zondag 16 juni wordt de NRB-cup gereden, ook wel de Nederlands Kampioenschappen voor de B-klasse. Vanuit RC de Oude Molen rijden er leden in zowel het vrijrijden als het dansen. Tots B vrijrijden: Ilse van Melis en Jelilly Meinhardt. Tots B dansen: Ilse van Melis. Mini B vrijrijden: Eline Verboven en Danique Gilsing. Mini B dans: Juul Ova. Espoir B vrijrijden: Anne vd Aa. Espoir B dans: Anne vd Aa, Danique de Groot, Anne van Melis en Danique Gilsing. Nationale klasse vrijrijden: Kimberly van Schijndel en Ingrid Biemans. Nationale klasse dans: Kimberly van Schijndel, Anouk vd Akker en Jill Donkers.

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni wordt het Nederlands kampioenschap dansen voor de A-klasse gereden. Bij de klasse tots rijdt Dieneke van Dommelen. Zij hoeft alleen twee verplichte dansen te rijden. Vanaf de mini’s wordt er ook een vrije dans gereden naast de verplichte dansen. Gwenn Gilsing rijdt in de klasse mini. Bij de espoirs rijden Cloë de Ridder Saar Willems. Bij de junioren rijdt Chloë Donkers. Zij rijdt een styldans en een vrije dans.

Wij wensen iedereen heel veel succes en plezier tijdens alle wedstrijden!