R.C. De Oude Molen

Succesvol NKK en NRB

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni werd het Nederlands kampioenschap voor figuren en vrijrijden gehouden en op zondag 16 juni de NRB-cup, het Nederlands kampioenschap voor de B-klasse. Dit vond allemaal plaats in Mierlo. 22 rijdsters van RC de Oude Molen hebben hieraan meegedaan. Dieneke van Dommelen is Nederlands kampioen geworden en Anne vd Aa NRB-kampioen.

Vrijdagavond waren de figuren. In de klasse espoir reed Cloë de Ridder nette figuren en behaalde een 5e plaats. In de klasse junioren reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Michelle reed mooie figuren en werd hiermee 2e. Chloë maakte wat foutjes waardoor ze genoegen moest nemen met een 3e plek.

 

Op zaterdag was het vrijrijden aan de beurt. In de klasse Tots reden Jill Gloudemans en Floor Martens hun eerste NK, dat was erg spannend, maar ze hebben goed gereden. Jill is 4e geworden en Floor 5e.

In de klasse mini reden Dieneke van Dommelen en Gwenn Gilsing. Gwenn reed een foutloze kür en kreeg mooie punten. Daarna reed Dieneke van Dommelen ook nagenoeg een foutloze kür, dit maakte het erg spannend. Uiteindelijk is Dieneke 1e geworden en dus Nederlands kampioen. Gwenn werd 2e.

Bij de espoirs reden Anouk Verbugt, Saar Willems en Naïla Raaijmakers zowel een korte als lange kür. Een paar valpartijen, maar ze zijn tevreden over wat ze hebben laten zien. Anouk is 5e geworden, Saar 7e en NaÏla 8e.

Michelle en Chloë reden ook nu weer in de klasse junior, ook zij reden een korte en lange kür. Ze hebben beide mooie sprongen en pirouetten laten zien. Michelle is 3e geworden en Chloë 4e.

Marloes Kluijtmans reed bij de senioren twee overtuigende küren, een genot om naar te kijken. Ze heeft hiermee de 2e plaats behaald.

 

Op zondag werd de NRB-cup gereden voor zowel het vrijrijden als het dansen. Bij het vrijrijden in de klasse tots reden Jelilly Meinhardt en Ilse van Melis een mooie kur en kregen hiervoor mooie punten. Jelilly is 7e geworden en Ilse 8e.

Bij de mini’s waren Eline Verboven en Danique Gilsing erg zenuwachtig, dit hebben ze voor de jury goed kunnen verstoppen en reden allebei een mooie kür. Eline is 10e geworden en Danique 11e.

Bij de espoirs reed Anne vd Aa een hele mooie kür en is hiermee 1e geworden, NRB-kampioen.

Bij de nationale klasse reden Kimberly van Schijndel en Ingrid Biemans twee küren. Ze hebben mooie dingen laten zien, maar helaas is niet alles helemaal naar wens verlopen. Ingrid is 3e geworden en Kimberly 4e.

Bij het dansen werd er op deze dag voor het eerst met een nieuw jury systeem gewerkt. Voor de trainsters was dit hopen dat de dans goed in elkaar zit. De meiden reden dan ook met veel passie en vaart hun wedstrijd. Hier en daar wat aftrek voor wat foutjes, maar er zijn mooie plaatsen behaald. Tots: Ilse van Melis 5e.

Mini: Juul Ova 6e.

Espoir: Anne van Melis 8e, Anne vd Aa 15e en Danique Gilsing 22e.

Nationaal: Kimberly van Schijndel 2e, Jill Donkers 7e en Anouk vd Akker 8e.