R.C. De Oude Molen

Op naar de World Roller Games

Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk bijna zo ver. Donderdag 11 juli vertrekt de groep van RC de Oude Molen naar Barcelona om deel te nemen aan de World Roller Games, het hoogst haalbare evenement in de rolschaatswereld.

Nadat bekend werd gemaakt dat de grote groep van RC de Oude Molen mocht deelnemen aan de World Roller Games, zijn zij hard aan de slag gegaan om het nummer nog meer te optimaliseren. Regelmatig extra trainingen, zowel op een grotere baan in Someren als in de rollerhal in Beek en Donk, hebben ervoor gezorgd dat het nummer tot in de puntjes is geperfectioneerd. De groep bestaat uit 16 rijdsters, 1 reserve en 3 trainsters. Samen met nog wat andere begeleiders reizen zij af naar Barcelona, waar deze spectaculaire wedstrijd plaats zal vinden.

Op donderdag 11 juli vertrekt de groep met het vliegtuig naar Barcelona. De eerste dagen zullen zij de tijd nemen om de stad te verkennen en zich ontspannen voor te bereiden op de wedstrijd. Op zaterdag gaan zij een kijkje nemen in de sporthal waar de wedstrijd gereden zal worden. Dit is het Olympisch stadion, waar maar liefst plek is voor 18.000 toeschouwers. Op zaterdag worden er wedstrijden gereden in andere disciplines, een genot om naar te kijken voor de rijdsters van RC de Oude molen. Zondagochtend 14 juli staat er een training op het programma, waarna in de avond de wedstrijd zal plaatsvinden. Rond 19.00 uur begint de wedstrijd van de grote groepen. De grote groep van RC de Oude Molen zal met hun nummer ‘L’Amour’ als vijfde starten. In totaal doen er 12 teams mee in deze categorie. De wedstrijd is te volgen via een livestream: http://rollergames.tv/live/?liveId=A217BCEBB2594BDF8FE2E65131DBF66302437&fbclid=IwAR304Wv0Ke2lCTrUIBQBjx6naVq7fZ5Iow9LRSJIDWTNgeh8bk_oiA5SUWw