R.C. De Oude Molen

Gwenn Gilsing Nederlands kampioen dans

In het weekend van 29 en 30 juni vond het Nederlands kampioenschap roldansen plaats in Kerkdriel. Vijf rijdsters van RC de Oude Molen deden hier aan mee: Dieneke van Dommelen, Gwenn Gilsing, Saar Willems, Cloë de Ridder en Chloë Donkers. Het was een spannend wedstrijd, maar iedereen heeft naar kunnen gereden en dit heeft geleid tot mooie resultaten.

Dieneke reed dit jaar voor het eerst wedstrijden bij het roldansen, dus dit was ook haar eerste NK hierbij. In de klasse tots heeft zij hele nette dansen laten zien. Soms niet helemaal op de telling, maar ze heeft zich goed staande weten te houden. Ze is op een mooie 6e plaats geëindigd.

Gwenn reed in de klasse mini. Tijdens de verplichte dansen op zaterdag had ze wat last van zenuwen, waardoor ze soms wat voorzichtig reed. Na haar verplichte dansen stond ze op een voorlopige 3e plaats. Op zondag mocht zij haar vrije dans rijden. Gwenn heeft een foutloze vrije dans gereden, het was prachtig om naar te kijken. Met volle overtuiging wist zij genoeg punten binnen te halen om te stijgen naar de 1e plaats en dus is Gwenn Nederlands kampioen geworden in deze klasse!

Cloë en Saar reden in de klasse espoir. Op zaterdag reden zij hun verplichte dansen. Deze gingen bij allebei netjes. Saar stond voorlopig op een 10e plaats en Cloë op de 11e plaats. Op zondag mochten ook zij hun vrije dans laten zien. Saar heeft een hele nette vrije dans laten zien waarmee ze zelfs nog twee plaatsen wist te stijgen. Saar is uiteindelijk 8e geworden. Cloë heeft een mooie vrije dans gereden en wist hiermee haar plek vast te houden. Cloë is 11e geworden.

Bij de junioren reed Chloë op zaterdag een hele mooie styldans. Ze heeft een mooie groei doorgemaakt het afgelopen jaar en dit was ook te zien tijdens de dans. Na haar styldans stond Chloë voorlopig op de 5e plek. Haar vrije dans ging erg netjes, ze heeft naar kunnen gereden. Ze wist haar plek te behouden en is dus uiteindelijk 5e geworden.