R.C. De Oude Molen

World Roller Games Barcelona

Op donderdag 11 juli vertrok de Grote Groep van RC de oude Molen naar Barcelona om daar deel te gaan nemen aan de World Roller Games. Alle rijdsters hadden reikhalzend naar dit evenement uitgekeken want wat is er nu mooier dan te kunnen zeggen dat je in het olympisch stadion gereden hebt.

 

Rond 17.00 uur kwamen we in het hotel aan, tegenover het hotel was een winkelcentrum waar natuurlijk gebruikt van gemaakt werd. Daar hebben we ook lekker gegeten en nog even genoten van de aangename temperaturen op een terras.

Uiteraard werd het nuttige met het aangename gecombineerd en dat betekent dat er op vrijdagmorgen vast een kijkje genomen werd in het stadion.Vervolgens hebben we een superleuke fietstoer gedaan door Barcelona waarbij de nodige highlights voorbij kwamen. Deze toer werd georganiseerd door het Nederlandse bedrijf: Joris & Robin Fietstours Barcelona Na een goede tip van dit duo hebben we daarna heerlijk gegeten op de Placa Reial.

 

’s Avonds zijn we als afsluiting naar Font Magica geweest.

Op zaterdag heeft de hele groep weer de reis ondernomen naar het stadion om de top 10 van de wereld te bekijken van zowel de dames als de heren senioren vrijrijden. Aansluitend kon ook nog een groot deel van één van de showonderdelen bekeken worden: de kleine groepen met maximaal 12 rijders.

  

De zondag stond helemaal in het teken van de wedstrijd: heel vroeg opstaan voor de officiële training, rusten, een gezonde lunch en haren en make-up doen.

 

Toen ze eenmaal op het punt van vertrekken stonden begon het flink te regenen waardoor er in allerijl een paar taxi’s geregeld moest worden om de dames ongeschonden in het stadion te krijgen. De groep met het nummer: L’Amour moest als vijfde rijden. Ondanks de indrukwekkend grote hal en de duizenden toeschouwers hebben ze het nummer met veel overtuiging gereden en dat leverde ze een welverdiende 10e plaats op. Zowel rijdsters als trainers als de begeleiding waren zeer tevreden met deze prestatie op mondiaal niveau.