R.C. De Oude Molen

Beginnerswedstrijd Valkenswaard

In het weekend van 11 en 12 maart werd de eerste wedstrijd van het seizoen gereden, de beginnerswedstrijd. De jongste leden van de club mochten laten zien waar ze de afgelopen tijd zo hard voor hebben getraind. Dat ze hard gewerkt hebben is wel gebleken uit de resultaten, maar liefst 9 podiumplekken voor de meiden van RC de Oude Molen.

Op zaterdag begon de dag voor de Rolrinckels A. Wiep van de Kam deed in deze categorie mee. Het was voor haar de eerste wedstrijd en ze was ook nog eens de jongste rijdster. Ondanks de zenuwen liet ze een hele nette kür zien. Ze behaalde hiermee de 3e plaats!

Hierna was het de beurt aan de Pupillen A dansen. Voor Jelilly Meinhardt en Gwenn Gilsing was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd dansen meedoen. Ze dansen ook nog niet zo heel lang, dus dat maakt het extra spannend. Tijdens het inrijden ging het niet helemaal op de muziek, maar eenmaal voor de jury hebben beide dames laten zien dat ze het kunnen. Jelilly behaalde hiermee zelfs de 1e plaats! Gwenn behaalde een hele mooie 3e plaats.

Bij de Rolrinckels B1 deden Janne Kantelberg en Noek Verhagen mee. Voor Noek was het ook de eerste keer, maar ondanks dat reed ze een prima kür. Janne heeft al vaker kür gereden en wist dus wat haar te wachten stond. Ze liet een foutloze kür zien, zelfs beter dan in de trainingen. Janne haalde hiermee de 3e plaats, Noek werd 16e.

Bij de Rolrinckels B2 mochten Manouk van de Biggelaar en Merel Speek laten zien wat ze allemaal kunnen. Voor Manouk was het ook de eerste keer, daardoor was ze erg zenuwachtig. Maar toen ze eenmaal op de baan reed ze een mooie kür. Ook Merel heeft laten zien wat ze kan. Manouk werd 4e, Merel werd 10e.

Als laatste van de zaterdag mochten de dames van de Prepupillen A laten zien wat ze geleerd hebben. Dieneke van Dommelen, Floor Martens en Pim van Berlo deden mee in deze categorie. Dieneke reed een super mooie, foutloze kür waarmee ze de eerste plaats veroverde! Voor Floor was het de eerste keer, maar ze reed een hele mooi kür waardoor ze een 3e plaats behaalde. Ook Pim reed een mooie kür, helaas was ze een keer gevallen. Pim werd 9e.

Op zondag mocht Elisabeth Janssen het spits afbijten in de categorie Pupil B. Ze heeft in haar kür mooie sprongen en pirouetten laten zien waarmee ze een 6e plaats behaalde.

Doordat de jury nogal lang aan het overleggen was tussendoor liep het in de ochtend al meteen uit. Hierdoor moesten veel kinderen erg lang wachten, maar dat mocht de pret niet drukken. De meiden hadden er allemaal erg veel zin in.
Een half uur laten dan gepland gingen de Prepupillen B2 van start. Hierin reden Isa Smits, Joni Toelen, Daantje Romonesco en Maria Zdziech mee. Ze hebben allemaal een goede kür laten zien. Sommige meiden zijn al wat meer ervaren met wedstrijd rijden, waardoor ze wat zekerder op de baan stonden. Bij sommige meiden waren de zenuwen duidelijk zichtbaar, maar ondanks dat hebben ze laten zien wat ze kunnen. De groep was erg groot en de punten lagen erg dicht bij elkaar. Dit maakte het extra spannend. Isa greep helaas net naast het podium en werd 4e, Joni werd 8e, Daantje 14e en Maria 25e.

Hierna was het de beurt aan de Prepupillen B1. Gwenn Gilsing, Ilse van Melis, Fenne Migchels en Jelilly Meinhardt reden hier in mee. Gwenn liet een stralende kür zien waarmee ze de eerste plaats veroverde. Ook Ilse wist de jury te overtuigen met een mooie kür en behaalde een 3e plaats. Jelilly werd 6e en Fenne 14e.
Als afsluiter van de dag mochten de Pupillen B dansen. Net zoals bij de Pupillen A waren de meiden erg benieuwd hoe dat ging verlopen, omdat het voor deze meiden ook nieuw is. Danique Gilsing, Daantje Romonesco, Laura Jacobs en Saar Willems reden hier in mee. Ze hebben allemaal een prima dans laten zien. Danique werd 3e, Saar 5e, Laura 9e en Laura 10e.

Alle trainers zijn trots op de resultaten die behaald zijn! Op naar de volgende wedstrijd.

Ook was onze club dit weekend vertegenwoordigd bij de jury. Shirley Westhoff heeft op zaterdag verschillende categorieën beoordeeld, wat ze erg goed heeft gedaan. Het is bij de beginnerswedstrijd vaak wel lastig om te jureren zegt Shirley, omdat de groepen vaak erg groot zijn.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde plaatsen!

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG
Uitslag beginnerswedstrijd 11 en 12 maart 2017

Groetjes een hele trotse trainster, Ingrid Biemans.