R.C. De Oude Molen

Eerste A-klasse wedstrijd figuren en vrijrijden


In het weekend van 24 en 25 maart vond de eerste A-klasse wedstrijd voor RC de Oude Molen plaats in Valkenswaard. Maar liefst 24 rijdsters van RC de Oude Molen deden hieraan mee in de disciplines vrijrijden en figuren, en met succes. Zij hebben vele prijzen in de wacht weten te halen.

De wedstrijd begon met de jongste klasse, de rolrinckels. Meike Meeusen en Noor van de Loo deden hier aan mee. Het was voor allebei de eerste keer dat ze aan een wedstrijd meededen, ze vonden het erg spannend. Ze hebben allebei een super goede kür laten zien. Meike is hiermee 1e geworden en Noor 6e.

Bij de prepupillen deden Ella Weekamp, Kiki Kemps, Liz van den Heuvel, Luna van Rossum, Brechje Sleegers, Demi Slegers en Marit van Bakel ook voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Wiep van de Kam heeft al vaker wedstrijd gereden, maar dit maakte het niet minder spannend. Door de zenuwen een paar kleine foutjes hier en daar, maar ze hebben allemaal een goede kür laten zien, Ella behaalde hiermee zelfs de 1e plaats! Wiep is 5e geworden, Kiki 14e, Luna 16e, Marit 18e, Brechje 19e, Demi 20e en Liz 21e.

Bij de pupillen mochten Pim van Berlo en Jill Gloudemans hun kür laten zien. Jill werd 7e en Pim 10e.

Bij de supermini’s deden Dieneke van Dommelen en Floor Martens mee. Allebei hebben ze een nette kür laten zien, een paar kleine foutjes, maar ze kunnen tevreden zijn. Floor werd 4e en Dieneke 5e.

Bij de mini’s liet Gwenn Gilsing een foutloze kür zien, ze straalde op de baan. Laura Jacobs en Saar Willems hebben een prima kür gereden met een paar kleine foutjes. Gwenn werd 2e, Laura 6e en Saar 7e.

Bij de espoirs figuren mocht Cloë de Ridder haar figuren laten zien. Het ene figuur ging wat beter dan de ander, de punten lagen erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk heeft ze de 3e plaats behaald.

Bij het vrijrijden van de espoirs mochten Cloë de Ridder, Naïla Raaijmakers en Anouk Verbugt laten zien waar ze zo hard voor hebben getraind. Helaas een paar keer gevallen, maar ze weten waar ze aan kunnen werken voor de volgende wedstrijd. Naïla werd 9e, Cloë 10e en Anouk 11e.

Op zondag was het de beurt aan de oudere rijdsters. Bij het figuren in de klasse jeugd reden Michelle de Koning en Chloë Donkers. Allebei hadden ze een paar goede figuren, maar ook een paar mindere, waardoor het erg spannend werd. Uiteindelijk werd Chloë 2e en Michelle 3.

Bij het vrijrijden in de nationale klasse mocht Ingrid Biemans haar küren laten zien. De korte kür ging wat minder, maar de lange kür ging gelukkig iets beter, ze heeft hiermee een 4e plaats behaald.

In de klasse jeugd mochten Michelle en Chloë ook bij het vrijrijden laten zien wat ze konden. Ze hebben beide nette küren gereden. Michelle is 3e geworden en Chloë 4e.

Bij de senioren reed Marloes Kluijtmans haar korte en lange kür. Na een jaar vol tegenslagen heeft ze eindelijk kunnen laten zien wat ze in huis heeft en ze heeft hiermee de 1e plaats behaald! Iedereen is tevreden met de resultaten en kunnen weer hard aan de slag voor de volgende wedstrijd die in juni plaatsvindt.