R.C. De Oude Molen

Jong Talent Cup in Moerkapelle

IMG_5699 

Op zaterdag 28 maart 2015 vond in Moerkapelle de wedstrijd Jong Talent Cup plaats. Dit is een wedstrijd voor onze jongste leden in de categorie; Nationaal A, B en C , Rolrinckels, Prépupillen en pupillen. Een aantal dames reden zowel in de klasse Figuren als in de klasse Vrijrijden. Voor sommigen leden was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd deelnamen dus dat maakte het extra spannend.

Voor dag en dauw werd er al naar Moerkapelle getoerd. Het is voor het eerst dat de jonge leden allemaal in het nieuwe trainingspak, dat is gesponsord door van Lieshout Specicon uit Loosbroek, op wedstrijd gaan. Het was een erg mooi geheel om te zien; zowel de rijdsters als de trainsters in het zelfde mooie pak. Eenmaal daar aangekomen werd er gestart met Figuren. De dames reden stuk voor stuk heel geconcentreerd nette figuren, ondanks het vroege tijdstip en ondanks de zenuwen. Je kon zien dat er hard was getraind. Danique de Groot behaalde een mooie 4e plaats hierbij. De andere dames hadden ook mooie resultaten behaald: Lana Raaijmakers een 10e plaats, Saar Willems 15e, Laura Jacobs 16e, Ilse van Melis 17e en Anouk Verbugt een 19e plaats.

Intussen was de tribune ook volgestroomd met nog meer toeschouwers zodat er gestart kon worden met de categorie Nationaal B / Prépupillen. Er werd fanatiek ingereden, de sfeer was prima en de dames moedigden elkaar flink aan. De dames die voor het eerst een wedstrijd reden, werden nog eens extra aangemoedigd. Mede hierdoor én de nette kuren die gereden werden, werden ook hier weer keurige resultaten neergezet. Eline Verboven behaalde een 9e plaats, Laura Jacobs 10e, Saar Willems 11e , Isa Smits 14e Marit van de Kerkhof 15e , Ilse van Melis 18e en Joni Toelen 21e.

Na een korte pauze werd van start gegaan met de categorie Nationaal A / Rolrinckel. Voor beide rijdsters van onze club in deze klasse was het de eerste wedstrijd. Spannend dus, maar hiervan was helemaal niks te merken want allebei reden ze een hele goede kür waarmee Laura van Zelst een 4e plek behaalde en Naila Raaijmakers een keurige 5e plek!

IMG_5780 - kopie

Als laatste was de categorie Nationaal C / Pupil aan de beurt. Deze rijdsters hadden het langste moeten wachten voordat ze hun kür konden laten zien, maar dat mocht de pret niet drukken want de sfeer in de hal was nog steeds positief. De tribune bleef goed gevuld en het publiek leefde goed mee. Ook aan het eind van de toch wel vermoeiende dag, werden nette kuren gereden. Er werd regelmatig flink overleg gepleegd door de juryleden en dit bracht de volgende eindstanden; Lana Raaijmakers een 8e plek, Danique de Groot 14e en Anouk Verbugt 18e.

Ondanks de spanning en de zenuwen, het vroege tijdstip en het rijden in een andere hal ( wat voor de nodige valpartijtjes zorgde in verband met een gladde vloer), kunnen we terugkijken op een sportieve, gezellige Jong Talent Cup waarmee we toch mooie resultaten behaald hebben. Helaas geen podiumplaatsen dit keer, maar ook nu wordt er weer flink getraind zodat we met een volgende wedstijd weer opnieuw gaan proberen om die podiumplek toch te behalen!

Uitslag JCT 2015