R.C. De Oude Molen

Tweede B-wedstrijd op 9 en 10 september 2017

Op 9 en 10 september werd de 2e B-klasse wedstrijd gehouden in Kerkdriel. Op zaterdag was het in de ochtend de beurt aan de supermini’s en mini’s vrijrijden. De vloer zag er erg glad uit, maar toen ze eenmaal aan het rijden waren vonden ze het toch vrij stroef dus dat viel gelukkig mee. Alle rijdsters hebben redelijk gereden, er waren bij iedereen nog wel wat verbeterpuntjes, zoals meer vaart en de sprongen mooi landen. Maar al met al zijn de rijdsters en trainsters tevreden en weten waar ze aan moeten trainen voor de NRB-cup

Uitslag supermini vrijrijden:
5e Luna Hurkmans
8e Danique Gilsing
9e Lana Raaijmakers
10e Anouk van de Akker
11e Eline verboven

Uitslag mini vrijrijden:
11e Anne van de Aa
15e Pleun Willems
17e Danique de Groot

In de middag was het de beurt aan de dansers in de klasses mini en espoir. De mini’s hebben goed gereden. Ze straalden op de baan en de uitstraling was erg goed. Hier en daar nog wat kleine foutjes, maar ze hebben laten zien wat ze kunnen. Bij de espoirs reed Jill hele nette verplichte dansen en haar vrije dans reed ze naar kunnen! Trainster Julia is erg tevreden over wat ze hebben laten zien!
Uitslag mini dansen:
6e Anouk van de Akker
8e Pleun Willems
9e Danique de Groot
10e Anne van de Aa

Uitslag espoir verplichte dans:
9e Jill Donkers

Uitslag espoir vrije dans:
9e Jill Donkers

 

Op zondag was het de beurt aan de wat oudere rijdsters. In de ochtend waren de korte küren van de klasses cadet en jeugd. Kimberly en Chloë begonnen wat onzeker, maar hebben beide een prima kür laten zien. Ingrid heeft een erg nette korte kür gereden waar ze heeft laten zien wat ze kan. Hierna was het de beurt aan de verplichte dansen in de klasses cadet en junior. Ondanks dat Chloë niet helemaal goed begon bij de tango heeft ze het daarna goed opgepakt een goede verplichte dansen laten zien. Ook Janne heeft een goede verplichte dans gereden. Ookal vindt ze dit de lastigste dans, ze heeft erg nette punten gekregen. Hierna reed Janne meteen haar stijldans. Hier en daar een beetje wiebelig, maar ze heeft haar dans vol overtuiging en uitstraling gereden.

Na de middagpauze was het de beurt aan Kimberly en Lisanne om te figuren. Beide meiden hebben strakke figuren laten zien, af en toe wat van de lijn, maar ze zijn beide erg tevreden. Kimberly heeft in de klasse cadet de 1e plaats gehaald en Lisanne heeft in de klasse jeugd de 1e plaats gehaald!

 
Daarna was het weer de beurt aan Chloë en Janne bij het dansen. Dit keer mochten ze hun vrije dans laten zien. Chloë heeft een erg goede vrije dans gereden met een goede uitstraling en met haar goede verplichten dansen erbij heeft dit geleid tot een mooie 1e plaats in de klasse cadet.
Voor Janne is de vrije dans haar favoriete onderdeel. Ze heeft dan ook een erg mooie dans laten zien vol inleving en uitstraling. In combinatie met haar verplichte en stijl dans heeft dit een mooie 1e plaats opgeleverd in de klasse junior!
Als laatst van de dag waren de lange küren aan de beurt. Bij Kimberly, Chloë en Ingrid ging het redelijk goed. Helaas wel vaak op 2 benen geland wat erg jammer was. Verder hebben ze alle drie een nette kür laten zien.

 
Uitslag cadet vrijrijden:
2e Kimberly van Schijndel
3e Chloë Donkers

Uitslag jeugd vrijrijden:
2e Ingrid Biemans

Ondanks het kleine deelnemersaantal op zondag hebben de rijdsters laten zien wat ze kunnen en was dit een erg goede voorbereiding voor de NRB-cup die op 23 en 24 september plaatsvindt in Kerkdriel.